Νοσοκομεία: Έρχονται αλλαγές στις εφημερίες για την αποσυμφόρηση μεγάλων μονάδων

Newsroom
Newsroom

Μετά και τις άθλιες εικόνες που διέρρευσαν, φαίνεται ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες

Ετοιμάζονται αλλαγές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής μετά τις ευρωεκλογές.

Μετά και τα τελευταία περιστατικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τους στοιβαγμένους ασθενείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε εφημερίες μεγάλων νοσοκομείων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει άρον- άρον σε αλλαγές στις εφημερίες.

Στο πλαίσιο αυτό λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr το πρόγραμμα των εφημεριών θα τροποποιηθεί ώστε να ενταχθούν περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα στην εφημέρευση.

Εξάλλου σήμερα το πρόγραμμα των εφημεριών που ακολουθείται δεν αποδίδει, γεγονός που αποδεικνύεται και από την ταλαιπωρία των ασθενών που σπεύδουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους. Το υπουργείο Υγείας εδώ και μήνες σχεδίαζε να κάνει αλλαγές, αλλά λόγω του ανασχηματισμού του περασμένου Ιανουαρίου, τα πλάνα «πάγωσαν».

Ωστόσο τώρα μετά και τις άθλιες εικόνες που διέρρευσαν, φαίνεται ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχεδιάζει άμεσα να προχωρήσει στην τροποποίηση του προγράμματος εφημεριών, ενισχύοντας τις ομάδες των νοσοκομείων που σήμερα εφημερεύουν ταυτόχρονα στην Αττική. Πρόκειται άλλωστε για μία πρόταση που είχαν κάνει εδώ και καιρό οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι μεγάλες μονάδες ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι συσκέψεις για το θέμα είναι συχνές, έως ότου τα στελέχη του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών καταλήξουν στο ιδανικό μοντέλο εφημέρευσης των δημόσιων νοσοκομείων.

Τις ημέρες αυτές αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες γίνεται συλλογή στοιχείων από όλα τα νοσοκομεία της Αττικής ώστε να διαπιστωθεί ποιες ειδικότητες γιατρών αλλά και γενικότερα υγειονομικών λείπουν.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις και με τους Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων αλλά και με τους Διευθυντές των κλινικών ώστε να υπάρχει συνεννόηση και συναίνεση για την αλλαγή του μοντέλου εφημέρευσης.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ