Νοσοκομεία, γάμοι και στρατόπεδα εστίες εξάπλωσης του κορωνοϊού

Νοσοκομεία, γάμοι και στρατόπεδα εστίες εξάπλωσης του κορωνοϊού

Αυξάνονται τα κρούσματα, μεγάλη ανησυχία

Μετά τους γάμους, μία νέα εστία μολύνσεων του κορωνοϊού φαίνεται πως άνοιξε και μάλιστα στο πιο σημαντικό κομμάτι καταπολέμησής του: στα νοσοκομεία.

Από τα 124 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ (Δείτε ΕΔΩ), τα δέκα αφορούν γιατρούς από νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ξυπνώντας «μνήμες» από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και αρκετοί γιατροί νόσησαν στα πρώτα στάδια εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από τα δέκα κρούσματα στον χώρο της Υγείας, τα τέσσερα αφορούν επαγγελματίες στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και τα άλλα έξι αφορούν γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική. Ηδη έχει ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ τα νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες απολύμανσης και ελέγχων στο προσωπικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μέσα στην τελευταία εβδομάδα, συνολικά 13 άνθρωποι του συστήματος Υγείας έχουν νοσήσει, ενώ αργά τη νύχτα της Τετάρτης, κυκλοφόρησε η πληροφορία πως άλλα τρία μέλη του ΕΟΔΥ νόσησαν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία. Σύμφωνα με το tempo24.gr, αμφότεροι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ σε φιλοξενούμενους και προσωπικό στο συγκεκριμένο κέντρο.

Ανησυχεί η διασπορά των κρουσμάτων από τους γάμους

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα από τους δύο γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη αυξάνονται, αλλά αυτό που ανησυχεί είναι πως εντοπίζονται σε διαφορετικούς Νομούς, γεγονός που αυξάνει τη διασπορά του ιού. Την Τετάρτη, ανακοινώθηκε άλλο ένα κρούσμα στην Θεσσαλονίκη που συνδέεται με τον γάμο που έγινε στην συμπρωτεύουσα και δύο ακόμα κρούσματα στην Ρόδο, και αυτά συνδεόμενα με την ίδια θρησκευτική τελετή. Τα προηγούμενα 24ωρα είχαν επιβεβαιωθεί κρούσματα στον Εβρο και την Πέλλα, που αφορούσαν σε καλεσμένους στον ίδιο γάμο.

Οσον αφορά τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, 18 κρούσματα στον Εβρο όλα συνδέονται με τον γάμο, καθώς και άλλο ένα στην Μαγνησία. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δείχνει πως πέρα από την διασπορά σε αρκετούς νομούς, υπάρχουν και αρκετές εστίες που εξακολουθούν να βγάζουν κρούσματα, όπως το εργοστάσιο κρέατος στην Καβάλα, αλλά και το στρατόπεδο στον Βόλο.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ