Νοσοκομείο Λαμίας: Με 45 αναστολές και κινητοποιήσεις ξεκίνησε ο μήνας

Νοσοκομείο Λαμίας: Με 45 αναστολές και κινητοποιήσεις ξεκίνησε ο μήνας

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί νέες κινητοποιήσεις

Το πρώτο «κρας τεστ» Κυβέρνησης - εργαζομένων στο χώρο της υγείας, έγινε το πρωί της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου και στη Λαμία, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αναστολής για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν καταθέσει πιστοποιητικό νόσησης από covid-19 το τελευταίο εξάμηνο.

Τα αναγκαστικά μέτρα απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων από το χώρο εργασίας τους και την επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου, λειτούργησε για αρκετούς υγειονομικούς που υποχρεώθηκαν έστω και την τελευταία ημέρα να εμβολιαστούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διοίκησης του ΓΝ Λαμίας, σε αναστολή τίθενται 5 γιατροί, 29 νοσηλευτές και 11 από το διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό, ενώ 2 ακόμη άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αντίστοιχα, βρίσκονται σε κανονική άδεια, χωρίς και εκείνα να είναι εμβολιασμένα ή να έχουν καταθέσει πιστοποιητικό νόσησης, ποσοστό λίγο πάνω από το 6% του συνόλου.

Κινητοποιήσεις

Στο πλάι των συναδέλφων τους στάθηκε το σύνολο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου και πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου, την ώρα της αλλαγής και της ανάληψης της πρωινής βάρδιας.

«Αυτή τη στιγμή βγαίνουν εκτός μάχης συνάδελφοί μας που έβαλαν πλάτη 1,5 χρόνο τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από τα χειροκροτήματα φτάσαμε να τους βγάζουν εκτός εργασίας», σημειώνει στο LamiaReport ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας, Βαγγέλης Οικονόμου, που τονίζει ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις απέναντι στα εκβιαστικά μέτρα.

«Δεν είμαστε κατά του εμβολιασμού, είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας», συμπληρώνει ο κ. Οικονόμου που όπως είπε ελπίζει «η Κυβέρνηση διαπιστώνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν βγάζοντας εκτός εργασίας ανθρώπους της πρώτης γραμμής, να βρει πιο λογικούς τρόπους να πείσει για την αξία και τη σημασία των εμβολιασμών». Το Σωματείο πάντως και η πλειοψηφία των υγειονομικών - που βάσει αριθμών είναι εμβολιασμένοι - θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ελεύθερη βούληση των συναδέλφων τους με διάφορους τρόπους.

Ειδικότερα, για την Πέμπτη (2/9) και την Παρασκευή (3/9) από τις 10:00’ μέχρι τις 15:00, έχουν προκηρυχθεί επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας, καθώς και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πύλη του Γ.Ν. Λαμίας στις 11 το πρωί.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τα σημειώματα αναστολής, όσοι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson θα συνεχίσουν και για επιπλέον 14 ημέρες να βρίσκονται εκτός εργασίας, ενώ όσοι επιλέξουν τις δύο δόσεις της Pfizer θα επιστρέψουν στην εργασία (δεν γνωρίζουμε αν θα είναι στην ίδια θέση), 14 ημέρες μετά και τη 2η δόση του εμβολίου.

Για τις εξελίξεις πάντως και τα προβλήματα που δημιουργούνται με το μέτρο της αναστολής, ο νέος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τις Διοικήσεις των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων.

Πηγή: lamiareport.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ