Ο Μάξιμος Σενετάκης κάλεσε το Νίκο Ανδρουλάκη να ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ τον Αναπτυξιακό νόμο

Ο Μάξιμος Σενετάκης κάλεσε το Νίκο Ανδρουλάκη να ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ τον Αναπτυξιακό νόμο

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να το υπερψηφίσουν

Κάλεσμα σε προσωπικό τόνο να ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ το νέο Αναπτυξιακό νόμο έκανε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης προς στον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, που είναι ο εισηγητής της πλειοψηφίας στο Ν/Σ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και θα έρθει προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια, κατά την εισήγηση του στην 2η ανάγνωση του Νομοσχεδίου, κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να το υπερψηφίσουν. Ειδικότερα, τόνισε:

“Περιμένω, κυρίως από το ΚΙΝΑΛ υπό την ηγεσία του νέου του Προέδρου, του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και συντοπίτη μου να το ψηφίσει και να αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον. Γιατί πράγματι αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα προς το μέλλον για το οποίο όλοι και πολύ περισσότερο η δική μου γενιά αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε.

Ο κ. Σενετάκης προέτρεψε τους συναδέλφους του της Αντιπολίτευσης να μην δουν τον νέο νόμο μέσα από το στενό κομματικό πρίσμα. Πολύ δε περισσότερο “να μην δουν τον Αναπτυξιακό νόμο ως ένα τρόπο να μοιράσουμε χρήματα. Γιατί είναι κάτι πολύ περισσότερο”.

Όπως είπε ο κ. Σενετάκης, “ο Αναπτυξιακός νόμος είναι το θεσμικό εργαλείο για να εφαρμόσουμε στην πράξη την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδίασε στρατηγικά, εισακούγοντας τις προτάσεις της αφρόκρεμας των Ελλήνων οικονομολόγων και των φορέων της ελληνικής οικονομίας. Τα τρία εμβληματικά κείμενα που αποτυπώνουν τον νέο στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας, δηλαδή, το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία (έκθεση Επιτροπής Πισσαρίδη). Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0). Η στρατηγική για την Βιομηχανία 4.0, συνιστούν, θα μου επιτραπεί να πω, ένα κοινωνικό συμβόλαιο, για το που θέλουμε να πάμε. Για το ποια Ελλάδα θέλουμε.”

Ως εκ τούτου, “είναι ένας μηχανισμός που θα επιτρέψει στους δημιουργικούς Έλληνες να βγάλουνε χρήματα. Στην ελληνική οικονομία να δημιουργήσει πλούτο. Όχι μόνο γιατί μέσα από τις διαδικασίες του νόμου δίνεται η δυνατότητα μόχλευσης κεφαλαίων, όπου για 1€ δημόσιου χρήματος (για την ακρίβεια 50 σεντς, αφού τα άλλα 50 είναι φορολογικά κίνητρα), κινητοποιούνται 2€ ιδιωτικά κεφάλαια. Αλλά γιατί μέσα από το νέο μηχανισμό αξιολόγησης, έγκρισης, ελέγχου επενδυτικού σχεδίων, το κράτος δεν καλείται απλά να δώσει χρήματα. Καλείται να δώσει εξετάσεις εκσυγχρονισμού, διαφάνειας και αξιοπιστίας.”

Στο πλαίσιο αυτό, κατέληξε ο κ. Σενετάκης ο νέος Αναπτυξιακός νόμος “είναι ένα νόμος εργαλείο για νέους κυρίως επιχειρηματίες που θα έρθουν σε επαφή με το κράτος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να το δουν ως ένα τέρας, όπως το έβλεπαν οι παλαιότερα. Αλλά ως ένα συνεργάτη. Ως ένα συνοδοιπόρο. Ως ΝΔ και ως κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε επενδύσει πολλά στην έννοια της εμπιστοσύνης. Στην εμπιστοσύνη κράτους - πολίτη. Αυτός ο νόμος είναι άλλος ένα τρόπος για να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.”

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ