Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Συζήτηση Μητσοτάκη-Σάντσεθ για το πράσινο πιστοποιητικό

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Συζήτηση Μητσοτάκη-Σάντσεθ για το πράσινο πιστοποιητικό

"Το πράσινο πιστοποιητικό είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ"

«Το πράσινο πιστοποιητικό είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ. Πρέπει επίσης να εφαρμοστεί σύντομα, ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια το καλοκαίρι χωρίς ανεπιθύμητους περιορισμούς. Η τεχνική δουλειά έχει προχωρήσει πολύ και αναμένω το πράσινο πιστοποιητικό να είναι ενεργό έως τα τέλη Ιουνίου» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση, με τον Ισπανό ομόλογο του, Πέδρο Σάντσεθ και τον δημοσιογράφο του Politico, Φλόριαν Έντερ, στο πλαίσιο των εργασίων του Delphi Economic Forum. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε «ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Πολύ σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενδοευρωπαικής συνεργασίας χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Ισπανός πρωπουργός την εφαρμογή του πράσινου πιστοποιητικού, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «πρέπει να άρουμε κάποιες παρεξηγήσεις σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό» και εξήγησε:

«Το χρειαζόμαστε προκειμένου να υπάρξουν ταξίδια χωρίς καραντίνα. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, θα θεσπίσουμε ίδιους κανόνες για τους Έλληνες, αλλά και τους τουρίστες, που θα έλθουν στην χώρα μας».

 

Δείτε επίσης:

Αυλαία σήμερα για το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ