Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για τον έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα δάσους στις Κεχριές Κορινθίας και απείλησε κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να εισηγηθεί την εκκένωση έξι οικισμών και μιας παιδικής κατασκήνωσης με 260 παιδιά και προσωπικό.

Αργά το βραδυ της Τετάρτης αλλα και τις πρώτες πρωινές ώρες την Πέμπτη δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο όμως τις ισχυρες δυνάμεις της πυροσβεστικής που συντόνιζε αυτοπροσώπως ο Αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης προβλημάτιζαν οι διάσπαρτες εστίες σε ακτίνα Χίο μέτρων που ειχαν συχνές αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν καθόλη τη διαρκεια του 24ωρου. 

Η εικονα της πυρκαγιάς με το πρώτο φως της ημερας θα καθόριζε αν ηταν αναγκαία εκ νέου εναέριων μέσων για τον έλεγχο της φωτιας, με τα καναντέρ και τα ελικόπτερα να βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Ελευσίνα.

Επιπλεον με ειδικά ναυλωμένο πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβησαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα 35 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος , προκειμένου να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στις Κεχριές που πλεον έκλειναν 18 ώρες αδιάκοπης μάχης με τις φλόγες. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημερι σε δασική έκταση στην περιοχη των Κεχριών . Εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχη πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατευθυνόμενη νότια έφθασε ως τα πρώτα σπίτια του οικισμού Siemens, προκαλώντας κυριως εξωτερικές ζημιές στις περιφράξεις.

Ο οικισμός ειχε εγκαίρως εκκενωθεί με εισήγηση της πυροσβεστικής, προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι κάτοικοι.

Το ίδιο επαναλήφθηκε σε άλλους πεντε οικισμούς (Γαλατάκι, Άγιος Κωνσταντίνος , Αθίκια, Άγιος Ιωάννης , Αλαμάνα ). Επίσης εκκενώθηκε και η παιδική κατασκήνωση «Summer Fun» με 250 παιδιά και εργαζόμενους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο με Λεωφορεία του Δήμου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ