ΟΝΝΕΔ: Ο Ελληνισμός της διασποράς αποκτά πλέον λόγο

Η ανακοίνωση της Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος για την Ψήφο των Αποδήμων

Για σημαντική εξέλιξη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου στη βουλή για την Ψήφο των Αποδήμων.

Πιο συγκεκριμένα, η Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει:

"Σε μια ιστορική συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων έκανε πραγματικότητα το δίκαιο αίτημα δεκαετιών του Οικουμενικού Ελληνισμού για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο διαμονής τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, όπως αρμόζει σε ένα ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της διασποράς, ένα ζήτημα εθνικό.

Το πρώτο βήμα είναι γεγονός. Από σήμερα οι Έλληνες του εξωτερικού αποκτούν πλέον λόγο και θα μπορούν να αποφασίζουν για την πατρίδα τους. Η ψήφιση του εμβληματικού αυτού νομοσχεδίου είναι η αφετηρία για την καθολική διεύρυνση του δικαιώματος της ψήφου, πράγμα που αποτελεί διαχρονικά θέση της ΟΝΝΕΔ.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα πάγιο αίτημα του Ελληνισμού γίνεται πραγματικότητα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαθιστούν μια αδικία δεκαετιών δίνοντας στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί νίκη για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, καθώς διευρύνει το δικαίωμα της ψήφου και θέτει τις βάσεις ώστε οι Έλληνες της διασποράς να συμμετέχουν ισότιμα στις κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες.

Η φωνή των Ελλήνων σε όλη την υφήλιο θα ακούγεται δυνατά».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ