Οσμή αερίου προκάλεσε αναστάτωσε σε περιοχές της Αθήνας

Newsroom
Newsroom

Τι προέκυψε από τους ελέγχους

Μια περίεργη οσμή αερίου καταγράφεται σε πολλές περιοχές της Αθήνας, προκαλώντας ανησυχία.

Η οσμή αερίου έχει αναφερθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, και συγκεκριμένα σε Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Νέα Φιλοθέη, Ηράκλειο, Γαλάτσι Καλλιθέα.

Κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν κάνει κλήσεις στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία, που ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμοδίων για την έντονη οσμή αερίου που έχει αναφερθεί σε περιοχές της Αττικής. Κλήσεις επίσης γίνονται και στους αριθμούς του Κέντρου Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής).

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Γι αυτό το λόγο η εταιρεία αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση.

«Σε συνέχεια αναφορών που δέχθηκε το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας για οσμή σε περιοχές του Ν. Αττικής, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) ενημερώνει ότι, από τους μέχρι τώρα ελέγχους και επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, διαπιστώνεται ότι η οσμή δεν σχετίζεται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων».

Πάντως τα πρώτα σενάρια αναφέρουν πως η οσμή ίσως προέρχεται από τα λύματα, τα οποία επηρεάστηκαν από την άνοδο της θερμοκρασίας.

Φωτογραφία από Μιχάλη Καραγιάννη via eurokinissi

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ