Π. Σκουρλέτης : Διακομματική λύση για τους χιλιάδες συμβασιούχους

"Δεν μιλάμε για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου". σημείωσε

Υπέρ μίας διακομματικής λύσης για το θέμα των χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου, τάχθηκε με δηλώσεις του ο ΥΠΕΣ, Πάνος Σκουρλέτης.


«Δεν μιλάμε για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου. Να δούμε αν κάτω από την κατ’ όνομα σχέση εργασίας, η οποία δηλώνεται ως “συμβασιούχοι” καλύπτεται μία πάγια και διαρκής ανάγκη, η οποία μάλιστα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφορά σε συμβάσεις τα τελευταία 8-10-12-13 χρόνια. Ήδη το γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που μιλάει για την κατάχρηση της σύμβασης. Εδώ έχουμε μία τέτοια πρακτική εκ μέρους του ελληνικού κράτους εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό απαγορεύεται από το δίκαιο και το δικό μας και το ευρωπαϊκό».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση