Παπανδρέου: Fake news τα σενάρια συνεργασίας με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Παπανδρέου: Fake news τα σενάρια συνεργασίας με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν βλέπω καμία προθυμία από την άλλη πλευρά» είπε για τη διεξαγωγή debate με τον Ανδρουλάκη

Fake news χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου τα σενάρια συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που τελικά εκλεγεί, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7.

«Είναι από αυτά τα γνωστά, τα fake news. Εμένα πιστεύω με φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μπορούσα να επαναπατρίσω ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων αλλά και νέων ανθρώπων, πάλι στην παράταξη. Γιατί οι θέσεις μου είναι θέσεις προοδευτικές, είναι θέσεις δημοκρατικές, είναι θέσεις καινοτόμες, και πιστεύω μπορώ να εκφράσω ένα μεγάλο κομμάτι των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση περί συνεργασιών, είναι άτοπη και άκαιρη. Με την έννοια ότι δεν είναι η συζήτηση για το αν θα γίνουμε ουρά του ενός ή του άλλου για να μοιράσουμε τα υπουργεία. Αυτό νομίζω υποβαθμίζει την πολιτική και κάνει και πολύ κόσμο να αποστρέφεται της πολιτικής» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου τη χαρακτήρισε «πιθανόν αναμενόμενη». Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Λοβέρδο και ερωτηθείς αν του προτάθηκε ή ζήτησε ο ίδιος να στηριχθεί από τον κ. Λοβέρδο, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε: «Επικοινώνησα, και επικοινώνησα και με άλλους. Δεν μπήκαμε σε καμία τέτοια συζήτηση»

Για τη διεξαγωγή debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη, o κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Δεν βλέπω καμία προθυμία από την άλλη πλευρά. Εγώ απάντησα θετικά σε τέσσερα κανάλια, 4 κανάλια μου ζήτησαν να πάω σε debate. Εγώ απάντησα θετικά και μάλιστα έκανα πρόταση να υπάρχει ο χρόνος ο απαραίτητος να αναπτύξουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας, να μην είναι δηλαδή τα 45 δευτερόλεπτα απάντηση, ουσιαστικά είναι μια ατάκα χωρίς περιεχόμενο. Κάτι το οποίο θεωρώ ότι έτσι ήταν δυστυχώς και στο πρώτο debate που έγινε».

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήγε στο πρώτο debate, διευκρίνησε ότι o ίδιος είχε προτείνει τρία debate με πιο ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ