Παπανδρέου για Αγία Σοφία: Να κινητοποιήσουμε αρμόδιους οργανισμούς και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Παπανδρέου για Αγία Σοφία: Να κινητοποιήσουμε αρμόδιους οργανισμούς και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Τί αναφέρει σε δήλωσή του

«Η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας από Μουσείο σε τζαμί, θλίβει την παγκόσμια κοινότητα του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας και πλήττει όσους μάχονται για την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει «οφείλουμε να κινητοποιήσουμε άμεσα όλους τους αρμόδιους οργανισμούς, όπως και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και την κοινωνία πολιτών, για την παρακαταθήκη των επόμενων γενεών».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:


«Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία ως πολλαπλά αρνητική. Η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας από Μουσείο σε τζαμί, θλίβει την παγκόσμια κοινότητα του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας και πλήττει όσους μάχονται για την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών. Τα ιστορικά μνημεία πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό ως κτήμα της ανθρωπότητας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η πολιτιστική κληρονομιά σε παγκόσμιο επίπεδο κινδυνεύει από τον ακραίο εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε άμεσα όλους τους αρμόδιους οργανισμούς, όπως και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και την κοινωνία πολιτών, για την παρακαταθήκη των επόμενων γενεών».
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ