Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ζώα που “στολίζουν” την φάτνη

Newsroom
Newsroom

Με την επιστολή τους στην Εισαγγελέα οι φιλοζωικές οργανώσεις  σημειώνουν πως κάθε χρόνο οι πολίτες  γίνονται μάρτυρες μιας παρανομίας

Ο Δήμος Βόλου καταγγέλλεται από φιλοζωϊκές οργανώσεις για  κακοποίηση ζώων στη χριστουγεννιάτικη φάτνη που έχει στηθεί έξω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και στο χωριό του Αι-Βασίλη.

Με την επιστολή τους στην Εισαγγελέα οι φιλοζωικές οργανώσεις  σημειώνουν πως κάθε χρόνο οι πολίτες  γίνονται μάρτυρες μιας παρανομίας και συγκεκριμένα χρήσης ζώντων ζώων αρνιών και μικρόσωμων αλόγων ως διακοσμητικά στοιχεία και «ντεκόρ» στην Χριστουγεννιάτικη φάτνη του Δήμου Βόλου» και προσθέτουν πως σύμφωνα με το νόμο, συνιστά παθητική κακοποίηση.
Καλούν έτσι την Εισαγγελέα να εκδώσει εισαγγελική παραγγελία απομάκρυνσης των ζώων από τη φάτνη και να εφαρμοστεί ο Νόμος στο ακέραιο χωρίς καθυστέρηση.

Οπως σημειώνουν, οι πράξεις  του Δήμου Βόλου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την νομοθεσία αλλά και πολλές φορές με ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού της χώρας μας και του αξιακού μας συστήματος .

Πηγή: gegonota.news

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ