Παρενόχληση μαχητικών αεροσκαφών που επέστρεφαν στην Κρήτη

Παρενόχληση μαχητικών αεροσκαφών που επέστρεφαν στην Κρήτη

Αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά

Τρίωρη άσκηση στην οποία συμμετείχαν δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale τα οποία μετασταθμεύουν στη βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, ακόμη ένα ζεύγος ελληνικών F-16 τα οποία προσγειώθηκαν χθες στην στρατιωτική βάση της Πάφου στην Κύπρου και ακόμη έξι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Κρήτη ειδικά για τα σημερινά γυμνάσια και πέταξαν μέχρι την Κύπρο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η άσκηση ξεκίνησε στις 10:30 όταν τα έξι ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι της Κρήτης και διήρκεσε μέχρι τις 13:30 όταν οι Έλληνες πιλότοι προσγειώθηκαν και πάλι στην Κρήτη.

Στα παίγνια συμμετείχαν δύο γαλλικά Rafale, αεροσκάφη που μετασταθμεύουν από καιρό στην Πάφο, τα δύο ελληνικά F-16 που πήγαν στην Κύπρο την Τετάρτη και ακόμη έξι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που απογειώθηκαν από την Κρήτη ειδικά για την πραγματοποίηση της άσκησης στην περιοχή της Κύπρου και δυτικότερα όπου πραγματοποιείται η άσκηση Eunomia (Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Ιταλία οι συμμετέχουσες χώρες).

Ωστόσο ακολούθησαν αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά που προσπάθησαν να παρενοχλήσουν τα ελληνικά F-16 κατά την επιστροφή τους από την Κύπρο στην Κρήτη.

Την άσκηση διεύθυνε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ