ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: "Ακρως ανακριβής η κυβέρνηση"

Newsroom
Newsroom

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την επένδυση της Google στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η επικοινωνιακή ομοβροντία από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι η νέα επένδυση της Google μπορεί να φέρει 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ έως το 2030 και 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, είναι άκρως ανακριβής και πολιτικά παραπλανητική. Οι θέσεις εργασίας που ο κ. Μητσοτάκης προέτρεξε να ανακοινώσει δεν είναι θέσεις που θα δημιουργήσει η ίδια η Google, αλλά προβλέψεις από ένα γραφείο συμβούλων στη Σιγκαπούρη για το πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν δυνητικά αν οι ελληνικές επιχειρήσεις υιοθετήσουν ψηφιακές τεχνολογίες και η παραγωγικότητά τους αυξηθεί…

Nα μας πει, λοιπόν, ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η ίδια η Google στη χώρα μας.

Και τέλος, για το γενικότερο αφήγημα της κυβέρνησης περί επενδυτικής έκρηξης στη χώρα.

Από την πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις, καταδεικνύεται ότι ενώ οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές υπερδιπλασιάστηκαν στην Ελλάδα το 2021, οι επενδύσεις σε νέες παραγωγικές μονάδες (announced greenfield investment) μειώθηκαν κατά 14%.

Η έκθεση αυτή λέει, επίσης, ότι οι επενδύσεις αυξήθηκαν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες κατά μέσο όρο 130% και στην Ευρώπη ειδικά κατά 171%, τρέχοντας δηλαδή με τον διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το 78% της Ελλάδας.

Καλό είναι, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης αντί να μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και να προβλέπει αορίστως φανταστικές θέσεις εργασίας, να προστατέψει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν σε ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ