Πάτρα: 21 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο γηροκομείο!

Πάτρα: 21 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο γηροκομείο!

Σοβαρές καταγγελίες από τους συγγενείς των θυμάτων

Δεν έχουν τέλος τα όσα έρχονται στο φως για ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας το οποίο "χτυπήθηκε" από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα πολλοί ηλικιωμένοι να χάσουν τη ζωή τους.

Όσο οι ώρες περνούν, τόσο περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές για το τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων στο tempo24.news, από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου 2021 έχουν καταγραφεί συνολικά 21 θάνατοι ηλικιωμένων.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που σοκάρει καθώς μέχρι ώρας ήταν γνωστό ότι θύματα του κορωνοϊού ήταν 11 φιλοξενούμενοι.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι 3 από τους 21 θάνατοι έχουν σημειωθεί μέσα στο ιδιωτικό γηροκομείο.

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό αν και οι 21 νεκροί είναι θύματα του κορωνοϊού, ωστόσο, ο αριθμός και μόνο των θανάτων, και μάλιστα σε διάστημα ενός μόνο μήνα, είναι τρομακτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το tempo24.news έχει στην κατοχή του τον πλήρη κατάλογο των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το ίδιο το γηροκομείο, 51 από τους 77 φιλοξενούμενους είχαν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό, καθώς και 7 εργαζόμενοι στη μονάδα.

"Κάστρο" αντιεμβολιασμού;

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα καταγγέλλουν συγγενείς ηλικιωμένων σχετικά με την παρότρυνση προς τους φιλοξενούμενους να μην εμβολιαστούν.

Όπως λένε, γίνονταν συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να πείσουν τους ηλικιωμένους να μην εμβολιαστούν, καθώς μέλη της διοίκησης δήλωναν φανατικοί ενάντιοι του εμβολίου.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους, μέλος της διοίκησης ανέφερε ότι νοσούσε από κορωνοϊό και πέρασε την καραντίνα του μέσα στο γηροκομείο!

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που δήλωναν ανοικτά ότι είναι αντιεμβολιαστές, και παράλληλα συνέχιζαν να βρίσκονται στον χώρο της μονάδας και μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελία συγγενή στο tempo24.news, πριν από λίγες ημέρες, δεν εφαρμοζόταν κανένα απολύτως μέτρο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, ούτε υπήρχε έλεγχος για το ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στη συγεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων έχει ήδη υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και έχει ξεκινήσει η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Όπως αναφέρουν συγγενείς ηλικιωμένων τις αμέσες επόμενες ημέρες (ή και ώρες) θα υπάρχουν και δικαστικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της διοίκησης του ιδρύματος, παρότι έχουν παρέλθει πολλές ημέρες από τότε που ο ιδιοκτήτης της μονάδας είχε δεσμευθεί σχετικά.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τους 11 θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο

 

Πηγή: tempo24.news

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ