Το πείραμα του τουρισμού: 200 Ολλανδοί στη Ρόδο πριν το άνοιγμα της χώρας

Το πείραμα του τουρισμού: 200 Ολλανδοί στη Ρόδο πριν το άνοιγμα της χώρας

Πρόκειται για τη δεύτερη πιλοτική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού μετά το άνοιγμα στους Ισραηλινούς

Κάτι λιγότερο από 200 άτομα ετοιμάζεται να στείλει στις 12 Απριλίου η Ολλανδία για οκταήμερες διακοπές στην Ρόδο, στο πλαίσιο ενός πειράματος έτσι ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο είναι εφικτός ο τουρισμός κατά διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, 187 άτομα επιλέχθηκαν από 25.000 ενδιαφερόμενους που υπέβαλαν αίτηση. Οι 187 τουρίστες δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, ενώ θα υποχρεωθούν κατά την επιστροφή τους στην Ολλανδία να μπουν για ένα δεκαήμερο σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Το κάλεσμα έγινε από ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και αφορά πιλοτικές διακοπές στο «νησί των ιπποτών». Οι 187 επισκέπτες και οι 2 συνοδοί τους θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα εστιατόρια του ξενοδοχείου και τις πισίνες, αλλά όχι την παραλία. Επίσης, θα υποβληθούν σε νέο τεστ προτού επιστρέψουν στην Ολλανδία. Για τις οκταήμερες διακοπές τους στο θέρετρο θα πληρώσουν μόλις 399 ευρώ, λιγότερο δηλαδή από τα μισά χρήματα που κοστίζει σε κανονικές συνθήκες το πακέτο.  

Πρόκειται για τη δεύτερη πιλοτική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού μετά το άνοιγμα στους Ισραηλινούς. Το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει το επίσημο άνοιγμα να γίνει στις 14 Μαΐου και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων.

Δύο από τις συμμετέχουσες Ολλανδές στο «πείραμα», η Νινκ και η Ντανιέλα, βλέπουν φωτογραφίες από το 5αστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο που πρόκειται να μείνουν για 8 ημέρες. Οι βαλίτσες τους είναι ήδη έτοιμες και περιμένουν να περάσουν οι ημέρες ως τις 12 Απριλίου για να πετάξουν από την πατρίδα τους για το νησί της Ρόδου.

«Είναι ωραίο να είσαι εδώ στο σπίτι, όπου δεν έχεις να πας πουθενά; αναρωτιέται η μία κοπέλα και προσθέτει: «Εκεί θα έχουμε ήλιο, θάλασσα, παραλία και ακόμα πολλούς ανθρώπους γύρω μας που βρίσκονται εκεί για να περάσουν όμορφα. Και ελληνικό φαγητό.  Ω, ναι ελληνικό φαγητό!» 

Ετσι ανοίγει ο τουρισμός

Στις πύλες εισόδου θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ και για να εισέλθει κάποιος στη χώρα μας θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό μοριακό τεστ, αλλά, ενδέχεται να χρειαστεί και βεβαίωση νόσησης από τον ιό. Σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ