Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 15χρονος που διέφυγε μετά την καταδίωξη

Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 15χρονος που διέφυγε μετά την καταδίωξη

«Όταν σταματήσαμε, αυτοί πυροβόλησαν», είπε χαρακτηριστικά

Στα δικαστήρια Πειραιά παρουσιάστηκε ο 15χρονος Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο καταδίωξαν οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέχρι το Πέραμα, ένα περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας νεαρός.

Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Πέραμα έδωσε ο 15χρονος που αναζητούνταν για την υπόθεση.

Τη δική του μαρτυρία για τους πυροβολισμούς που οδήγησαν στον θάνατο του νεαρού Ρομά στο Πέραμα μετά από καταδίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ έδωσε ο 15χρονος Βαγγέλης ο οποίος ήταν καταζητούμενος για την υπόθεση.

Όπως υποστήριξε ο 15χρονος ο οποίος ήταν αυτός που οδηγούσε το επίμαχο αυτοκίνητο πρώτα πυροβόλησαν οι αστυνομικοί και στη συνέχεια έπεσε πάνω τους με το ΙΧ.

«Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν» είπε αρχικά ο νεαρός Ρομά. Σύμφωνα με τον ίδιο «από το Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε μην μας σκοτώσουν. Είχαμε πάρει μόνο το αμάξι».

Περιγράφοντας τι συνέβη στη συνέχεια ο Ρομά είπε ότι «σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη, αυτοί άφησαν τα μηχανάκια. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά πέσαμε πάνω τους και οι μηχανές δεν είχαν επάνω επιβάτες».

Στην ερώτηση γιατί έπεσε πάνω στις μηχανές της ΔΙΑΣ είπε ότι το έκανε «γιατί χτύπησαν τον φίλο μου που ήταν συνοδηγός. Στις μηχανές έπεσα μόλις πυροβολήσανε για να φύγω επειδή πυροβόλησαν τον φίλο μου για να πάμε σπίτι».

Δείτε επίσης

Καταδίωξη στο Πέραμα-Kούγιας: Το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις

Σπίρτζης: Ψέματα και ανακολουθίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ για το Πέραμα

Πέραμα: Στα δικαστήρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί

Στην εισαγγελία Πειραιά οι επτά αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

Πηγή: Newsbomb.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ