Περιπέτεια για πέντε εκδρομείς στο Ανατολικό Ζαγόρι

Newsroom
Newsroom

Το όχημά τους κόλλησε μέσα στα χιόνια 

Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική και περιπέτεια μέσα στο κρύο και το χιόνι επιφύλαξε η εξόρμηση για μια παρέα από την Θεσσαλονίκη στο Ανατολικό Ζαγόρι, στον ορεινό δρόμο από την Βωβούσα προς τον Γυφτόκαμπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική ,αργά το απόγευμα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι 3 άνδρες και 2 γυναίκες, εγκλωβίστηκε στα χιόνια στον δρόμο από την Βωβούσα προς τον Γυφτόκαμπο, το εγκατέλειψαν και συνέχισαν πεζοί. Παράλληλα ζήτησαν βοήθεια και ξεκίνησε επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενώ προς την περιοχή έσπευσε η 5η ΕΜΑΚ και ο διοικητής της. 

Κάτοικοι από την περιοχή που ενημερώθηκαν για το συμβάν, πήγαν για να τους εντοπίσουν και να τους βοηθήσουν. Όταν τους προσέγγισαν, αντιμετώπισαν και οι ίδιοι πρόβλημα, γιατί και τα δικά τους αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να τα ξεκολλήσουν, ενώ παράλληλα έφτασαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στις 20:30 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού και οι 5 Θεσσαλονικείς βρίσκονται ασφαλείς σε καταφύγιο της περιοχής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ