ΕΛΛAΔΑ
Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη σε ηλικία 83 ετών
Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, στη Μαδρίτη, η πριγκίπισσα Ειρήνη.
Ήταν αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, κόρη του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης της Ελλάδας.
«Οι Αυτών Μεγαλειότητες ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα και η Αυτής Μεγαλειότητα η Βασίλισσα Σοφία με λύπη ανακοινώνουν τον θάνατο της Αυτής Βασιλικής Υψηλότητας Πριγκίπισσας Ειρήνης της Ελλάδας στις 11:40 π.μ. σήμερα στο Παλάτι Ζαρζουέλα στη Μαδρίτη», αναφέρει η ανακοίνωση του ισπανικού παλατιού.
Μάλιστα, η κηδεία της θα γίνει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Νεκροταφείο Τατοΐου, όπου έχει ταφεί ο αδελφός της και οι γονείς της.
«Το Τμήμα Επικοινωνίας του Βασιλικού Οικογενειακού Οικογενειακού θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις τελετές που θα οργανωθούν για την κηδεία της στην Ισπανία και την επακόλουθη μεταφορά του φέρετρου της στην Ελλάδα για ταφή στο Νεκροταφείο Τατοΐου», καταλήγει η ανακοίνωση του παλατιού.
Η Ειρήνη πέθανε την ημέρα του μνημονίου του αδελφού της, και συγκεκριμένα με τρία χρόνια και πέντε ημέρες διαφορά.
Τις τελευταίες ημέρες η υγεία της ήταν επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα, η αδελφή της, Σοφία, να βρίσκεται στο πλευρό της και να μην ταξιδέψει στην Ελλάδα.
Ποια ήταν η πριγκίπισσα Ειρήνη
Η Ειρήνη δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά, αλλά ήταν τόσο δεμένη με τα αδέλφια της που έγινε δεύτερη μητέρα για τα ανίψια της, που την αποκαλούσαν «θεία Πέκου» λόγω της μοναδικής της προσωπικότητας.
Διακριτική, πνευματική και βαθιά δεμένη με τους δικούς της ανθρώπους, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με τη μητέρα της, βασίλισσα Φρειδερίκη. Τελικά, βρήκε το οριστικό της σπίτι στη Μαδρίτη, με την αγαπημένη και αχώριστη αδελφή της, την πιστή σύντροφό της και την πιο έμπιστη φίλη της, με την οποία μοιραζόταν τα πάντα.
Η ζωή της ήταν μακριά από πολυτέλειες και με μεγάλη διακριτικότητα, και ήταν αφιερωμένη σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, τους οποίους υπερασπίστηκε σχεδόν όλη της τη ζωή.
Ήταν πάντα δίπλα στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένων των δισέγγονών της, πριγκίπισσας Λεονόρ και Ινφάντα Σοφία, πάντα διακριτικά, ειδικά τα καλοκαίρια στη Μαγιόρκα. Ήταν παθιασμένη με την ινδουιστική κουλτούρα, την πνευματικότητα, την ουφολογία, την αρχαιολογία και τη μουσική, έγινε μάλιστα και πιανίστρια συναυλιών.
