Πέτσας: Δεν έχουμε αποκλείσει τα τοπικά lockdown – Αν χρειαστεί θα γίνει, δεν είμαστε ακόμα εκεί

Πέτσας: Δεν έχουμε αποκλείσει τα τοπικά lockdown – Αν χρειαστεί θα γίνει, δεν είμαστε ακόμα εκεί

Για πίεση στο σύστημα υγείας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την ανησυχία των αρχών και των ειδικών για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα και ιδίως στην Αττική μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

«Υπάρχει ανησυχία καθώς για πρώτη φορά υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας ενώ παρά τα μέτρα παραμένει ισχυρή η παρουσία του ιού» είπε ο κ. Πέτσας στον ΘΕΜΑ 104,6

 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «οι ειδικοί σκέφτονται πολλά εναλλακτικά μέτρα που μας προτείνουν. Από την την αρχή δεν έχουμε αποκλείσει τοπικό lockdown για να φέρουμε προς τα κάτω την καμπύλη της υγείας».

 

«Τοπικά lockdown έχουν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουμε εμπειρία. Αν χρειαστεί αυτό να γίνει, θα γίνει αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα. Δεν είμαστε εκεί, μακάρι να μην φτάσουμε εκεί, είναι στο χέρι μας. Για να μην φτάσουμε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

 

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι «τα μισά από τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού είναι στην Αττική και τα μισά από αυτά είναι στο κέντρο με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων με μεταναστευτικό και προσφυγικό προφίλ. Με μηνύματα στις γλώσσες τους και με περισσότερους ελέγχους προσπαθούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ