Πέτσας: Για άρση του lockdown θα πρέπει τα ημερήσια κρούσματα να είναι 300-400

Την επιδημιολογική κατάσταση που θα πρέπει να παρουσιάσει η χώρα προκειμένου να αρθεί το lockdown εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Περιμένουμε επίπεδα πολύ χαμηλότερα, κάτω από 300-400 ημερήσια κρούσματα για να πούμε ότι είμαστε στο τέλος της διαδικασίας αυτής. Θα πρέπει να ρίξουμε τα κρούσματα σε επίπεδα που μπορούσαμε να συμβιώσουμε με τον ιό. Μοιάζει μακρύς δρόμος αλλά είναι στο χέρι μας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Σε πέντε μέρες παρατηρήθηκε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που δημιούργησε προβληματισμό, έπειτα τρικυμία και για να μην μετατραπεί σε τσουνάμι, έπρεπε να παρθούν αποφάσεις, και το lockdown αποτελεί φράγμα όχι απλά ανάχωμα στην καταπολέμηση της διασποράς» τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Είμαστε σε εγρήγορση όχι πανικό όπως μας καταλογίζει η αντιπολίτευση, να μην γίνουμε σαν το Βέλγιο, παρεμβαίνουμε ακριβώς πάνω στο πρόβλημα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά περιορισμός μετακινήσεων.

«Προχωρούμε συνεχώς στην αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και θα συνεργαστούμε και με τα ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες», ανέφερε ο κ. Πέτσας, όσον αφορά την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως "αυτό που δεν πρόκειται να γίνει είναι να φτάσουμε στο δυσάρεστο σημείο, που θέλουμε όλοι να αποφύγουμε, δηλαδή να γίνεται επιλογή ποιοι θα είναι ασθενείς που θα πρέπει να μπουν σε ΜΕΘ».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ