Πώς βλέπουν οι δάσκαλοι το άνοιγμα των Δημοτικών

Πώς βλέπουν οι δάσκαλοι το άνοιγμα των Δημοτικών

Δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Γιώργου Τρούλη

Με αφορμή το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών σταθμών την 1η Ιουνίου και ο εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος της ΔΟΕ  Γιώργος Τρούλης, μίλησε στην εκπομπή «ΜEGA Mag».

Ο κ. Γιώργος Τρούλης τόνισε πως η ΔΟΕ είχε ζητήσει να γίνουν συναντήσεις τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία και τους προβληματισμούς των δασκάλων για τη λειτουργία των σχολείων υπό όρους ασφάλειας.

Αναφέρθηκε στις «διαφορετικές εκτιμήσεις» των ειδικών σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, γεγονός που προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στάθηκε εξάλλου στο γεγονός πως δεν έχει παρέλθει ικανό διάστημα 14 ημερών από το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Α' και Β' Λυκείου, με συνέπεια να μην έχουμε σαφή επιδημιολογική εικόνα από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Τρούλης εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για τον βαθμό στον οποίο μπορούν να τηρηθούν μέτρα υγιεινής από μικρούς μαθητές ηλικίας 4-12 ετών.

Επίσης οι αίθουσες των Δημοτικών είναι πολύ μικρότερες από των Γυμνασίων - Λυκείων, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με την καθαριότητα, αφού το προσωπικό καθαριότητας έχει διατεθεί από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση,συμπλήρωσε ο κ. Τρούλης.

«Επιθυμούμε να επιστρέψουμε στις σχολικές μονάδες αλλά χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε διακινδύνευση της ζωής των μαθητών μας» είπε χαρακτηριστικά.Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ