Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία;

Newsroom
Newsroom

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν  οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας 

Με αυστηρά μέτρα αναμένεται να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας.

Σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να συνεδριάσουν  οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφανθούν για το πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από 14 μήνες.

Οι ειδικοί ήδη έχουν λάβει την ατζέντα της κυβέρνησης σχετικά με το τι επιθυμεί. Άλλωστε, στο τέλος η απόφαση θα είναι άκρως πολιτική για το πως θα ενταχθούν ξανά στα νοσοκομεία όσοι εργαζόμενοι επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ήδη, πάντως, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα όταν γυρίσουν στα νοσοκομεία οι περίπου 1.700 εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι από αυτούς οι 170 είναι γιατροί, οι 800 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι.

Όπως έχει αποκαλύψει το ethnos.gr, η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα δύο ταχυτήτων για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Διαφορετικά για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς και άλλα για τους διοικητικούς υπαλλήλους. Βέβαια, είναι άγνωστο εάν συμφωνήσουν οι επιστήμονες με τη θέση αυτή.

Το σίγουρο είναι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας πως δεν θα επιστρέψουν με ένα rapid test την εβδομάδα αλλά τουλάχιστον με δύο. Το σκεπτικό είναι πως ένα rapid test πραγματοποιούν σήμερα και οι επισκέπτες των νοσοκομείων εάν θέλουν να δουν κάποιον ασθενή αλλά και οι απλοί εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, καταστήματα κ.λ.π. που δεν σχετίζονται με το σύστημα υγείας.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν και μέτρα μέσα στις κλινικές και τα νοσοκομεία ανεξάρτητα από τα rapid test.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι την ώρα που στη χώρα δεν τηρείται απολύτως κανένα μέτρο για την πανδημία, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν με αυστηρά μετρα.

Το σκεπτικό του Θάνου Πλεύρη είναι πως δεν μπορούν να υπάρχουν στο σύστημα υγείας υγειονομικοί που δεν πιστεύουν την επιστήμη και δεν εμπιστεύονται και τα επιτεύγματά της όπως είναι τα εμβόλια.

Πάντως, μόλις οριστεί το πρωτόκολλο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η ημερομηνία επιστροφής των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ