Πρόταση βουλευτών ΝΔ για σύσταση προανακριτικής κατά Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Πρόταση βουλευτών ΝΔ για σύσταση προανακριτικής κατά Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Πρόταση για σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015-2016 και το ενδεχόμενο τέλεσης των αδικημάτων της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατέθεσαν 30 βουλευτές της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, η κυβερνητική πλειοψηφία έκρινε πως από τη δικογραφία, που διαβιβάστηκε προ ενός μηνός στη Βουλή, προκύπτουν ικανές ενδείξεις για την άσκηση δίωξης κατά του κ. Παππά. Υπενθυμίζεται ότι σοβαρές καταγγελίες εναντίον του πρώην υπουργού έχει κάνει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου», επισήμανε ο κ. Μπούγας.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μπούγα έχει ως εξής:

Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από τριάντα Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και

β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Για την προεδρία της επιτροπής προτείνεται ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Κελέτσης.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση «Follie-Follie», κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην Υπουργών, κυρίων Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην άσκηση δίωξης κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, ως προς τις ευθύνες του πρώην Βουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του Βουλευτή, κ. Αραχωβίτη.

Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ