Ψηφίσματα 32ου συνεδρίου ΟΤΟΕ

Για τη δίκη της ΧΑ, την άμεση παύση της δίωξης των δύο εργαζομένων του ΕΦΚΑ και για την απελευθέρωση της φυλακισμένης καθαρίστριας

Άμεση απελευθέρωση της φυλακισμένης καθαρίστριας

Η υπόθεση της καταδίκης σε 10 χρόνια φυλακή της καθαρίστριας από το Βόλο έχει συγκλονίσει κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο. Το «τρομερό» έγκλημα της καθαρίσριας ήταν ότι παραχάραξε το απολυτήριο του Δημοτικού για να φαίνεται ότι τελίωσε τη ΣΤ΄ και όχι την Ε΄ τάξη, ώστε να μπορέσει να προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ως καθαρίστρια στο Δήμο Βόλου το 1996.

Για την παύση της δίωξης των δύο εργαζομένων του ΕΦΚΑ

Στο αυτόφωρο 2  εργαζόμενοι συνδικαλιστές στα ασφαλιστικά ταμεία για τη συμμετοχή τους στην κατάληψη στα κτίρια του ΕΦΚΑ!!!

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Είναι πρωτοφανές να σύρονται εργαζόμενοι στα δικαστήρια επειδή αγωνίζονται ενάντια στην υποστελέχωση του ΕΦΚΑ και στην αδυναμία των εργαζόμενων να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους αλλά και ενάντια στην υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων γενικότερα.

Για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Σήμερα 23 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής δράσης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής από σωματεία και συλλογικότητες, εκφράζουμε τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα της πολιτικής αγωγής να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Η δίκη ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015 και το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι της αποδεικτικής διαδικασίας έχει τελειώσει: οι μάρτυρες κατηγορίας των πραγματικών περιστατικών έχουν καταθέσει, η ανάγνωση εγγράφων και οπτικοακουστικού υλικού τελείωσε. Ακολουθούν  230 μάρτυρες υπεράσπισης και μετά η κλήση των κατηγορούμενων σε απολογία.

Πρέπει να φτάσουν επιτέλους σύντομα να απολογούνται ο Μιχαλολιάκος και η παρέα των 68 υπόδικων νεοναζί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τις επιθέσεις, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών, τις επιθέσεις, τα μαχαιρώματα και τα πογκρόμ κατά εκατοντάδων μεταναστών.  Γι’ αυτό άλλωστε και οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής κωλυσιεργούν δίνοντας εκατοντάδες άσχετες επερωτήσεις των υπόδικων βουλευτών, για να ροκανίζουν το χρόνο και να φτάσουν στις επόμενες εκλογές χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία των απολογιών. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός ανθρώπου γνωστού για τις αντιφασιστικές πεποιθήσεις του, αλλά και η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, στάθηκαν οι τραγικές αφορμές για να οδηγηθεί η συμμορία στη δικαιοσύνη, η οποία ωστόσο κωλυσιεργεί με τρόπο που γεννά ερωτηματικά ως προς την έκβαση αυτής της δίκης. Το αντιφασιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν επαναπαυόμαστε. Τα συνδικάτα προάγουν την αλληλεγγύη και απαιτούν την καταδίκη των νοσταλγών των ναζί, που καλλιεργούν το μίσος απέναντι στους πρόσφυγες και τους αδύνατους. 

Να τιμωρηθούν οι νεοναζί δολοφόνοι!

Ποτέ ξανά φασισμός!


 

 


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση