"Ρεκόρ" Κυριακής στα κρούσματα κορωνοϊού - Σε επίπεδα Νοεμβρίου οι μολύνσεις

"Ρεκόρ" Κυριακής στα κρούσματα κορωνοϊού - Σε επίπεδα Νοεμβρίου οι μολύνσεις

"Καλύτερο κλείσιμο των κόκκινων περιοχών και όχι άνοιγμα", προτείνει ο Γιώργος Παυλάκης


Καμπανάκι σήμανε στους λοιμωξιολόγους ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού της Κυριακής ο οποίος έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς εντοπίστηκαν 1.269 νέες μολύνσεις σε 26.330 τεστ. Η τελευταία φορά που καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2020.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο μέσος όρος αυτής της εβδομάδας είναι 1.630 κρούσματα, σημειώθηκε, δηλαδή, άνοδος κατά 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 191.100 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. 

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Κρητικού ερευνητή στις ΗΠΑ Γιώργου Παυλάκη ο οποίος προτείνει "καλύτερο κλείσιμο των κόκκινων περιοχών της χώρας και όχι άνοιγμα".

"Πραγματικό κλείσιμο για δυο εβδομάδες, ίσως σώσει το Πάσχα. Μόνο αν πέσουν τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Από τη στιγμή που κρούσματα, εισαγωγές, διασωληνώσεις και θάνατοι αυξάνουν, δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που προτείνουν άνοιγμα. Αυτοί που προτείνουν «έξυπνα μέτρα» πρέπει να μας πουν ποια είναι, και πως θα τα εφαρμόσουμε άμεσα. Εδώ δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα απλά και χαζά, εμείς συζητάμε τα έξυπνα" αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η ασφυξία των νοσοκομείων πιστοποιείται και από τον αυξανόμενο αριθμό διασωληνωμένων που σκαρφάλωσε στους 391. Το στοίχημα είναι η αποσυμφόρηση των εντατικών, ενώ αγωνία επικρατεί για την πορεία των κρουσμάτων δεδομένου ότι παραμένουν υψηλά παρά το σκληρό lockdown. 

 

 

Δείτε επίσης:

Κορωνοϊός: 1.269 νέα κρούσματα και 36 θάνατοι – Στους 391 οι διασωληνωμένοι

Στα 46 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ