Ροζ Πάνθηρες: Αναβιώνει η πολύκροτη δίκη τριών μελών της διαβόητης σπείρας

Ροζ Πάνθηρες: Αναβιώνει η πολύκροτη δίκη τριών μελών της διαβόητης σπείρας

Στις 8 Νοεμβρίου θα βρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση

Στο εδώλιο θα καθίσουν στις 8 Νοεμβρίου τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της διαβόητης διεθνούς σπείρας των «Ροζ Πανθήρων». Οι κατηγορούμενοι έδρασαν σε Pόδοκαι Σαντορίνη, αποκομίζοντας λεία σε χρυσά κοσμήματα και ρολόγια πολυτελείας, αξίας μεγαλύτερης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε σε πρώτο βαθμό ποινή κάθειρξης 14 ετών στον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας Bratsanovic ή Vratsanovic ή Hofman ή Grudnik ή Popovic Predrag ή Pedja ή Deniz ή Richard ή Radovan του lyobomir, αγνώστου διαμονής, ποινή κάθειρξης 9 ετών στον Petkovic Dejan του Zoran, κάτοικο Πειραιώς και ποινή κάθειρξης 5 ετών στον Petrovic Aleksandar ή Sekula, υπήκοο πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς τον συγκατηγορούμενό τους, Cvetkovic Zoran του Miodrag, κάτοικο Pozerevac Σερβίας.

Οι καταδικασθέντες, στις αρχές του 2007, φέρονται να συγκρότησαν στην Αθήνα δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, που επιδίωκε τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών εις βάρος ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείων στην Ελλάδα, με αρχηγό τον Bratsanovic

Η πρώτη επίθεση της συμμορίας στη χώρα μας έγινε στις 12 Ιουνίου του 2007 σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Σαντορίνης, με λεία τρία εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως μετά, «χτύπησαν» χρυσοχοεία σε Ρόδο και Κω, ενώ το 2009 λήστεψαν κατάστημα στην Ηλιούπολη, όπου και συνελήφθησαν μέλη της συμμορίας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά ασύλληπτα μέλη της.

Μαυροβούνιοι, Σέρβοι και Κροάτες στους Ροζ Πάνθηρες

Η συμμορία «Ροζ Πάνθηρες», στην οποία μετέχουν Μαυροβούνιοι, Σέρβοι και Κροάτες, αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα «εφιάλτη» της Ιντερπόλ, επισήμως από το 2007, όταν και συστήθηκε πολυεθνική ομάδα αντιμετώπισής τους.

Υπολογίζεται ότι τα μέλη της συγκρότησαν τη συμμορία στο διάστημα 1997-98 και, μέχρι σήμερα, έχουν ληστέψει περισσότερα από 160 κοσμηματοπωλεία σε 26 χώρες του κόσμου, ενώ η λεία τους – με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς – ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια ευρώ!

Εκτιμάται πως οι «Ροζ Πάνθηρες» είναι περισσότεροι από 300. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, φέρονται ως ένας πυρήνας επαγγελματιών ληστών, υπηκόων χωρών που προέκυψαν από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι, σε διεθνές επίπεδο, δραστηριοποιούνται κυρίως στο πεδίο των ληστειών, αλλά και κλοπών και διαρρήξεων κοσμηματοπωλείων, με κλοπιμαία κοσμήματα, ρολόγια και πολύτιμους λίθους, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Πηγή: δημοκρατική

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ