Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί - Είχαν κληθεί για κακοποίηση 31χρονης που σκότωσε τελικά ο άντρας της

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί - Είχαν κληθεί για κακοποίηση 31χρονης που σκότωσε τελικά ο άντρας της

Ένοικος της πολυκατοικίας κατήγγειλε ότι είχε ξανακαλέσει την αστυνομία για την άτυχη γυναίκα που δολοφονήθηκε στη Δάφνη - Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν φτάσει στις 11 Ιουλίου στο διαμέρισμα της οδού Λάμπρου Κατσώνη στη Δάφνη κατόπιν καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία  και στο οποίο τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής, 40χρονος δολοφόνησε την 31χρονη σύζυγό του. Η καταγγελία έγινε 19 μέρες πριν τη γυναικοκτονία της 31χρονης και σύμφωνα με αυτήν, οι αστυνομικοί έφυγαν χωρίς να κάνουν τίποτα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η καταγγελία ενοίκου για το ότι αστυνομικοί κλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν περιστατικό κακοποίησης και τελικά δεν έκαναν έφυγαν άπραγοι είναι απολύτως βάσιμη και «με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα.» Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι  στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.»
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε αμέσως μετά τη δολοφονία, ένοικος της πολυκατοικίας, η γυναικοκτονία στη Δάφνη ήταν υπόθεση συνεχούς και κλιμακούμενης κακοποιητικής συμπεριφοράς και έμφυλης βίας. 

Ο 40χρονος οποίος δολοφόνησε το μεσημέρι της Παρασκευής την 31χρονη σύζυγό του, μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, στη Δάφνη και στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου και παραδόθηκε, φέρεται να είχε προχωρήσει και στο παρελθόν σε κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον της.

Όπως ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίας, στις 11 Ιουλίου, δηλαδή 19 μέρες πριν τη γυναικοκτονία, η ίδια είχε αναφέρει ότι είχε καλέσει την αστυνομία για να αναφέρει περιστατικό ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Όπως έγραφε στην ανάρτησή της εκείνη την ημέρα, «το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν».

Σε ανάρτησή της η γειτόνισσα, παρέπεμψε σε παλαιότερη ανάρτησή της, σχολιάζοντας, «Τη σκότωσε τελικά. Αυτό έχω να πω»

Η καταγγελία 

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο.Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν! Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι αγαπημένη ελληνική αστυνομία. Σας κάλεσα ενώ είχε θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όχι, άγχος παίδες μονό τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά. Όταν τη σφάξει λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κανένα κανάλι για να σας φωνάξουν».

inkedcapture_3_li.jpg

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Ιουλίου, την 31 ετών σύζυγό του στο λαιμό και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία. Ο γυναικοκτόνος φέρεται να προχώρησε στην σοκαριστική ομολογία προς στους αστυνομικούς ότι τη μαχαίρωσε από «ζήλια»

Δείτε επίσης

Κατέσφαξε την 31χρονη σύζυγό του επειδή "την ζήλευε"

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ