Σε κινητοποιήσεις οι μηχανικοί ΤΕΙ

Μετά από σχετική απόφαση της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαΐου οι Μηχανικοί ΤΕΙ, μετά από σχετικά απόφαση της Επιστημονικής - Επαγγελματικής Ένωσης Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. επισημαίνονται τα εξής:

"Συνεδρίασε τη Δευτέρα 24-02-2020, η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Δ.Ε αφού έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα και τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα του κλάδου, μεταξύ των άλλων:

  1. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης το πρώτο δεκαήμερο το Μαΐου. Ο ακριβής χρόνος, τόπος αλλά και η μορφή της κινητοποίησης θα ανακοινωθούν έγκαιρα από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Οι βασικές διεκδικήσεις είναι:

α) Η ρύθμιση του πλαισίου επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι. και ισοτίμων σχολών.

Για να δοθεί ουσιαστική λύση στο ζήτημα αυτό, η ρύθμιση αυτή πρέπει να βασίζεται στη σχετική πρόταση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, η οποία βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Παιδείας εδώ και τρία χρόνια.

Η νέα Κυβέρνηση δεν πρέπει να υιοθετήσει τις “αυταπάτες” της προηγούμενης κυβέρνησης (2015-2019) και πρέπει να προχωρήσει θαρραλέα στην επίλυση του ζητήματος αυτού.

β) η θεσμική κατοχύρωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ως φορέα οργάνωσης του επαγγέλματος του πτυχιούχου μηχανικού και εκπροσώπησης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι στα θεσμικά όργανα που αφορούν την άσκηση του επαγγέλματος.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών της, ενώ θα διασφαλιστεί και ο ρόλος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στη διαδικασία της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

Επίσης:

  1. Εξειδικεύτηκαν οι νομικές ενέργειες, στις οποίες μπορεί να προβεί η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, με σκοπό την άρση των εμποδίων που τίθενται από τον διαχειριστή των πλατφορμών στους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες.
  2. Εγκρίθηκε ο οικονομικός Απολογισμός έτους 2019 καθώς και ο Προϋπολογισμός έτους 2020".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ