Στη Νίκαια θα μιλήσει απόψε o Αλ. Τσίπρας

Newsroom
Newsroom

"Πάμε για ανατροπή των συσχετισμών"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία, σήμερα Τετάρτη 31/5, στις 19:30, στη Νίκαια στην Πλατεία 17ης Αυγούστου (Οσία Ξένη).​

Πάμε για ανατροπή των συσχετισμών

«Δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου στο Star Chanell και πρόσθεσε ότι στόχος του για την δεύτερη εκλογή είναι να ανατραπεί ο συσχετισμός που προέκυψε και να αποτραπεί η παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ερώτηση για τις πρώτες δύσκολες ώρες της Κυριακής των εκλογών απάντησε: «Δεν θα κρυφτώ, αυτό που σκέφθηκα ήταν η παραίτηση, και με βασάνισε όχι μόνο ώρες, αλλά τις πρώτες μέρες. Αλλά μετά το σοκ συνειδητοποίησα ότι το μόνο που δεν έχω δικαίωμα να κάνω είναι να λιποτακτήσω. Δεν έχω δικαίωμα να αφήσω το 1,2 εκατομμύρια ψηφοφόρους που μας εμπιστεύθηκαν και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να τους αφήσω μόνους σε μία δύσκολη στιγμή. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σταθούμε στα πόδια μας, να ανασυγκροτηθούμε και να δώσουμε μία νέα μάχη».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είπε: «Να το παρομοιάσω με κάτι από τον χώρο του αθλητισμού. Δεν είναι επαναληπτικός αγώνας, είναι η δεύτερη προσπάθεια ενός άλτη που πέρασε κάτω από τον πήχη και τώρα πρέπει να το ξεπεράσει, να βρει το περπάτημά του και να κάνει την δεύτερη προσπάθεια. Εάν επαναληφθούν αυτοί οι συσχετισμοί θα έχουμε μία αναντιστοιχία και μία ανεξέλεγκτη κυβέρνηση. Θα είναι οδυνηρό για την δημοκρατία να έχουμε παντοδυναμία ενός κόμματος. Φανταστείτε έναν ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη τι άλλο θα κάνει στις υποκλοπές ή στην αναθεώρηση του Συντάγματος; Μίλησε ο κ. Γεωργιάδης για 180 βουλευτές για να κάνουν μόνοι τους αναθεώρηση. Γιατί ποια ατζέντα έχουν και την κρύβουν, την ιδιωτικοποίηση του νερού;».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ