Στον "αέρα" λόγω κορωνοϊού η πρακτική άσκηση μεταπτυχιακών φοιτητών

Στον "αέρα" λόγω κορωνοϊού η πρακτική άσκηση μεταπτυχιακών φοιτητών

Από τις 7 Νοεμβρίου αναστέλλονται συνεχώς οι πρακτικές ασκήσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία

Στην κυριολεξία στον ... αέρα βρίσκονται τα προγράμματα της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ουσία οι μεταπτυχιακοί φοιτητές δεν έχουν προχωρήσει στην πρακτικής τους άσκηση από τις 7 Νοεμβρίου 2020, καθώς αναστέλλεται συνεχώς με την τελευταία να έχει ισχύ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή τους οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία σημειώνουν τα εξής:

"Άλλη μια αναστολή για τις πρακτικές ασκήσεις με φυσική παρουσία επιβλήθηκε ως τις 15/02/2021 και ώρα 6:00. Το εν λόγω μέτρο έχει επιβληθεί από τις 07/11/2020 και ανανεώνεται συνεχώς από τότε.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση αφορά στα μεταπτυχιακά με συνάφεια με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία όπου οι φοιτητές καλούνται (βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στα εν λόγω μεταπτυχιακά) να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον το 60% της πρακτικής τους άσκησης στις δομές όπου αυτή υλοποιείται.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Συρίγος πρόσφατα δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ για τις πρακτικές ασκήσεις ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα, μιλώντας για φοιτητές «εγκλωβισμένους» από πέρσι το Μάιο! Ανέφερε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αλλά η υφιστάμενη επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα!

Ο κοινός νους διερωτάται:

Αφού θεωρείται επικίνδυνη για τη διασπορά του κορωνοϊού η ύπαρξη 1-2 φοιτητών ανά αίθουσα με λίγους μαθητές (μιας και μιλάμε για δομές ΕΑΕ), γιατί το ΥΠΑΙΘ δεν προβαίνει σε αναμόρφωση του πλαισίου των εν λόγω πρακτικών ασκήσεων, ώστε εν μέσω πανδημίας να μπορούν να υλοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου εκτός δομών (με βίντεο, εργασίες κτλ.), όπως γίνεται με πρακτικές ασκήσεις άλλων προγραμμάτων εν μέσω πανδημίας;

Ως πότε το ΥΠΑΙΘ θα «κουκουλώνει» το πρόβλημα με το μανδύα του κορωνοιού, εξοργίζοντας φοιτητές και τις οικογένειές τους;"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ