Σ.Τσιόδρας: "Ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες"

Σ.Τσιόδρας: "Ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες"

10 νέα κρούσματα σήμερα, κανένας νέος θάνατος

Πάνω από 3.671.000 είναι τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ως σήμερα. 253.241 

10 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

2.642 είναι το σύνολο των κρουσμάτων, με το 55,4% αυτών να είναι άνδρες. 598 κρούσματα σχετίζονται με ταξιδι από το εξωτερικό, ενώ 1.317 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. 8 εξ αυτών, δηλαδή το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

80 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 146 συνολικά. 39 ήταν οι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με τη διάμεση ηλικία τους στα 75 έτη. Το 93,2% αυτών αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα ή ήταν 70 ετών και άνω.

Ως σήμερα έχουν ελεγχθεί 83.750 κλινικά δείγματα, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα των κινητών ομάδων.

"Ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες σε ασυμπτωματικούς, πιθανώς, ασθενείς" - είπε ο κ.Τσιόδρας.

 

 

Ο Τσιόδρας και η αναφορά στο θάνατο

"Με έχει κουράσει η "φιλολογία" των θανάτων" - είπε ο κ.Τσιόδρας, αναφερόμενος στην ανάγκη να αναφερόμαστε καθημερινά στους θανάτους.

"Κανείς μας δεν είναι αλώβητος. Ακόμη κι αν δε λαβωθήκαμε σωματικά, αυτή η ιστορία μας αφήνει μπλεγμένους, με ανασφάλειες, με αγωνία για την αλήθεια, με καχυποψία για τους δίπλα μας, με στρες, με θλίψη" - σημείωσε και τόνισε ότι αυτή η εσωτερική μάχη είναι ίσως σημαντικότερη από αυτή με τον ιό. Στάθηκε μάλιστα στην αναγκαιότητα να συνειδητοποιήσουμε τα σημαντικά της ζωής.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ