Στυλιανίδης: Η Αττική Οδός δεν υλοποίησε τον σχεδιασμό που είχε υποσχεθεί

Στυλιανίδης: Η Αττική Οδός δεν υλοποίησε τον σχεδιασμό που είχε υποσχεθεί

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ότι το όλο σύστημα πρέπει να βελτιωθεί και τα διδάγματα της κακοκαιρίας πρέπει να αντληθούν από όλους

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο φαινόμενο, με μια χιονοκαταιγίδα που δεν εμφανίζεται συχνά. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν ελλείψεις και ανεπάρκειες σε όλα τα επίπεδα του σχεδιασμού και για αυτό θα πρέπει η πολιτεία να πει συγγνώμη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, τονίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που μεγέθυναν το πρόβλημα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις μετεωρολογικές προβλέψεις, είπε ότι «όπως σωστά λένε οι μετεωρολόγοι, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ώρα» εμφάνισης μιας χιονοκαταιγίδας. «Υπήρξε προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα, αλλά η ένταση ξεπέρασε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία» ανέφερε και πρόσθεσε πως θα ήταν μικρότερες οι επιπτώσεις του φαινομένου, αν στην Αττική Οδό υπήρχε ανάλογη συμπεριφορά όπως στην Αθηνών – Λαμίας, σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις συσκέψεις προ της κακοκαιρίας και τόνισε πως όλοι έλεγαν ότι η Αττική Οδός είχε πολύ καλές επιδόσεις στο παρελθόν. «Η Αττική Οδός μας είπε ότι έχει ικανοποιητικά οχήματα. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τον δικό της σχεδιασμό.  Δεν έγινε η συνεννόηση με την τροχαία. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε η Αττική Οδός να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που μας είχε υποσχεθεί.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ότι το όλο σύστημα πρέπει να βελτιωθεί και τα διδάγματα της κακοκαιρίας πρέπει να αντληθούν από όλους, ενώ σημείωσε ότι η σύγκριση Αθηνών – Λαμίας και Αττικής Οδού, δείχνει ότι μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα εφόσον υπάρχει συνεργασία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ