Συγκλονιστική μαρτυρία: "Πάλευε" με τον κορωνοϊό για 19 ημέρες

Συγκλονιστική μαρτυρία: "Πάλευε" με τον κορωνοϊό για 19 ημέρες

"Ακροβατούσα μεταξύ ζωής και θανάτου" λέει ο Σπύρος Μάμαλης που νοσηλεύτηκε για 19 ημέρες στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ κατορθώνοντας να "νικήσει" τον κορωνοϊό

Για την μάχη που έδωσε στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ για 19 μέρες μίλησε ο πρόεδρος του γεωτεχνικού επιμελητηρίου Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος διαγνώστηκε από κορωνοϊό. Η μαρτυρία του στο Open TV είναι συγκλονιστική, καθώς όπως λέει ακροβατούσε μεταξύ ζωής και θανάτου. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, εύχομαι να μην το περάσει κανένας. Πέρασα πολύ δύσκολες καταστάσεις μέσα στο νοσοκομείο και πολλές φορές φοβήθηκα για τη ζωή μου και την οικογένειά μου». 

Στο δωμάτιο ήταν μόνος και απομονωμένος, ενώ οι μόνοι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του ήταν οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες στολές. Έβλεπε μόνο τα μάτια τους, άκουγε μόνο τη φωνή τους και κρεμόταν από τα χέρια τους δίνοντας μάχη για τη ζωή του.  «Τους χρωστώ ευγνωμοσύνη καθώς ήταν οι άνθρωποι που επί 19 μέρες δεν είδα ούτε το πρόσωπό τους καθώς φορούσαν τις ειδικές στολές. Δέθηκα τόσο πολύ μαζί τους χωρίς να ξέρω ποιοι είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περιπέτεια του ξεκίνησε πριν 23 μέρες όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Τέσσερις μέρες αργότερα παρουσιάστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. «Είχα υψηλό πυρετό, επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και μου είπαν ότι θα πρέπει να παραμείνω λίγες μέρες σπίτι μου για να δούμε την εξέλιξη της υγείας μου. Όμως όταν μπήκα στο νοσοκομείο Σερρών με πνευμονία, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κορονοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά.   «Θα πρέπει να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών καθώς ο ιός επικίνδυνος και ύπουλος και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες σε κάθε οργανισμό. Ο ιός δρα διαφορετικά σε κάθε άτομο» καταλήγει.

Όταν βγαίνει ένας ασθενής κάνουμε πάρτι

Από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Κολαράς μίλησε στην κάμερα του Open TV και αναφέρθηκε στους ασθενείς με κορονοϊό. Όπως είπε όσοι νοσούν δεν μπορούν να μιλήσουν ο ένας με τον άλλον και οι μόνοι που έχουν επαφές είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είναι ντυμένοι με ειδικές στολές.  «Κάθε φορά που ένας ασθενής βγαίνει από το νοσοκομείο και πηγαίνει σπίτι του γίνεται ένα πάρτι.Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να ενθαρρύνουμε και τους υπόλοιπους ασθενείς. Έτσι τους δίνουμε κουράγιο για να συνεχίσουν τη μάχη τους» τονίζει ο κ. Κολαράς.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ