Συναγερμός στην Αθήνα: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα «Όμικρον»

Συναγερμός στην Αθήνα: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα «Όμικρον»

Το πρώτο κρούσμα έχει επιβεβαιωθεί στην Κρήτη

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα «Όμικρον» στην Αθήνα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως υπάρχουν κι΄ άλλα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, πέραν το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη. 

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης, έκανε λόγο για τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις στην Αθήνα.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα ύποπτα κρούσματα που βρίσκονται υπό εξέταση και δεν σχετίζονται με το πρώτο κρούσμα της Κρήτης.

«Είναι από συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Όπως τόνισε, η μηχανή του ΕΟΔΥ είναι σε εγρήγορση κυρίως όσον αφορά τους πολίτες που ήρθαν στη χώρα μας πριν την εφαρμογή των μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική.

Τα αποτελέσματα από τα μοριακά τεστ αναμένονται τη Δευτέρα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο άνθρωποι ήρθαν από τη Νότια Αφρική.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα διοικητικά πρόστιμα για τους άνω των 60 και τη συσχέτιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

«Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων για Covid ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως «το 50% των παιδιών 15-17 ετών έχει εμβολιαστεί».

Δείτε επίσης

Μετάλλαξη Όμικρον: Θετικός παραμένει ο ασθενής “Μηδέν”

Μετάλλαξη Ο: Ο ασθενής «μηδέν» εξηγεί τους λόγους που ταξίδεψε στην Κρήτη

Μετάλλαξη Ο: «Ο αδελφός μου είναι μια χαρά, έμαθε από τα ΜΜΕ ότι είναι θετικός»

Πώς εντοπίστηκε ο ασθενής 0 της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη

Καθησυχάζει η Διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης για την εμφάνιση της Ομικρον στο νησί

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ