Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το κείμενο της πολιτικής απόφασης

Newsroom
Newsroom

Ανασυγκροτείται το Εκτελεστικό Γραφείο για την ενίσχυση της δράσης του κόμματος

Μετά από τέσσερις ημέρες εντάσεων και ανατροπών το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε όχι” σε νέες εσωκομματικές κάλπες, με την πλειοψηφία των συνέδρων να υπερψηφίζει τη συμβιβαστική πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου – Γιώργου Τσίπρα και Νίκου Παππά για μη εκλογή προέδρου Με τις ψηφοφορίες και την έγκριση των θέσεων και της πολιτικής απόφασης, καθώς και των Επιτροπών Δεοντολογίας και Οικονομικού Ελέγχου, ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.. 

Σύμφωνα με το κείμενο της πολιτικής απόφασης, «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Θυελλώδης συνεδρίαση – Οι πρώτες αντιδράσεις των στελεχών του κόμματος

Φτάνοντας στο τέλος του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες από τα στελέχη του κόμματος.

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη αυτό που λέγεται είναι ότι ουσιαστικά η Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας ότι «αν θες να κάνεις εκλογές στις 10 Μαρτίου, κάντο μόνος σου», απέσυρε την υποψηφιότητά της και γι’ αυτό το λόγο και πριν γίνει η καταμέτρηση της επί της πρότασης των τριών, δηλαδή της πρότασης του Σωκράτη Φάμελλου, του Νίκου Παππά και του Γιώργου Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο για να πει ότι «δεν πάμε σε εκλογές. Οι μάσκες έπεσαν».

Από την πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη τονίζεται ότι δεν απέσυρε ποτέ την υποψηφιότητά της και ότι θα έπρεπε να γίνει πρώτα ψηφοφορία επί της πρότασης του προέδρου μετά επί της δικής της πρότασης και στη συνέχεια επί της πρότασης των τριών, δηλαδή με τη σειρά που κατατέθηκαν οι προτάσεις και ότι ουσιαστικά έγινε ανατροπή αυτής της δεδομένης κίνησης, προκειμένου να μην φανεί ότι το συνέδριο απέρριψε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη. Η ίδια πάντως δήλωσε ότι πηγαίνουμε στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και ενωμένοι, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα λειτουργεί με τρόπο τοξικό και αλαζονικό.

Τώρα, από την πλευρά του Προεδρείου, ο κ. Ρήγας αυτό που διευκρινίζει είναι ότι για να πάμε σε μία εκλογική διαδικασία θα πρέπει πρώτον, το σώμα του Συνεδρίου να εγκρίνει ότι πάμε σε εκλογική διαδικασία και γι’ αυτό το λόγο η πρόταση των τριών θα έμπαινε έτσι κι αλλιώς και αν δεν είχε κατατεθεί ως ερώτημα στους συνέδρους,. Από ό, τι διεφάνη, ήταν και πριν την καταμέτρηση υπέρ αυτής της πρότασης το σώμα αυτό εκτίμησε το προεδρείο και από την άλλη η τοποθέτηση του Στέφανου Κασελάκη ήταν με μία πρόταση πακέτο, δηλαδή εκλογές στις 10 Μαρτίου, ενώ νωρίτερα ο κ. Ρήγας είχε ζητήσει από την κυρία Γεροβασίλη να συμπληρώσει την πρότασή της για εκλογές σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, ώστε να είναι επίσης μία πρόταση πακέτο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, δήλωσε νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι το συνέδριο ομόφωνα επιβεβαίωσε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο. Οι σύνεδροι είπαν ότι δεν χρειάζονται εκλογές και με εδραιωμένη εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη πάμε στις επόμενες μάχες του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με εντολή να τα αλλάξουμε όλα. Πρόσθεσε ότι η πρόταση Κασσελάκη ήταν ενιαία για εκλογές στις 10 Μαρτίου.Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ