Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Newsroom
Newsroom

Διήμερο κινητοποιήσεων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με στήριξη από ΕΙΝΑΠ - ΟΕΝΓΕ, ενάντια στη μετακίνηση ιατρού

Την Πέμπτη 23/3 θα συνεχιστεί η διήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ και με διεκδίκηση να μην μετακινηθεί η ιατρός Α. Ερωτοκρίτου, θεωρώντας ότι πρόκειται για «τιμωρητική μετακίνηση», λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Την Τετάρτη 22/3 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο νοσοκομείο, ενώ η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την παρουσία αστυνομίας, αναφέροντας πως: «Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που έστειλε σήμερα στον “Ευαγγελισμό” αστυνομική δύναμη να “πατάξει” τους υγειονομικούς του ίδιου του “Ευαγγελισμού” και άλλων νοσοκομείων που ήρθαν να συμπαρασταθούν στη γιατρό Α. Ερωτοκρίτου.

Επαναλήφθηκε δηλαδή το ίδιο με τον Απρίλιο 2020, που η κυβέρνηση είχε στείλει αστυνομικούς να εισβάλλουν στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για να “πατάξουν” τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ.
Ο διοικητής του “Ευαγγελισμού” δήλωσε “απών” από το νοσοκομείο, για να αποφύγει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και των λοιπών φορέων.
Με την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων η αστυνομική δύναμη τελικά οπισθοχώρησε και οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν τελικά στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας».

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ