Συρεγγέλα: Οι «Νταντάδες της γειτονιάς» ενισχύουν τη γυναικεία εργασία

Newsroom
Newsroom

Το τηλεφωνικό κέντρο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής στο πρόγραμμα

Το τηλεφωνικό κέντρο που δέχεται τις κλήσεις όσων ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Η κα Συρεγγέλα απάντησε η ίδια σε τηλεφωνήματα και σε κάποιες απορίες ενδιαφερομένων και τους εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να βρουν εργασία ως επιμελητές/επιμελήτριες. 

Σημειώνεται πως το τηλεφωνικό κέντρο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής στο πρόγραμμα.

Οι δύο γραμμές 2103258080 και 2103258090 λειτουργούν από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και ώρες 9:00 το πρωί με 8:00 το απόγευμα.

Η κα Συρεγγέλα ευχαρίστησε το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου που βοηθά ουσιαστικά όσες και όσους θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών, τονίζοντας ότι, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τις «Νταντάδες της γειτονιάς», «βελτιώνουμε σημαντικά την καθημερινότητα των γονέων και ιδιαίτερα των μητέρων, ενισχύουμε τη γυναικεία εργασία και προωθούμε τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής».

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων, ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και, ιδιαίτερα, των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Σε πρώτη φάση, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 33 δήμους της χώρας και, στη συνέχεια, θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Προς το παρόν, η πλατφόρμα είναι ανοιχτή μόνο για τους/τις επιμελητές/τριες, ενώ θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, για να καταθέσουν αίτηση οι γονείς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ