ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» λέει ο Κασσελάκης, «δεν έχεις λευκή επιταγή» απαντούν μέλη της ΠΓ

Newsroom
Newsroom

Τεταμένο το κλίμα στη συνεδρίαση, μετά και το τελεσίγραφο του Προέδρου: «Αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών»

Μακρά αναμένεται η νύχτα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Αρχικά, το γάντι στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που τις προηγούμενες ημέρες είχαν δείξει πρόθεση αμφισβήτησης έριξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.
Στην τοποθέτηση που έκανε ζήτησε επί της ουσίας δεσμεύσεις από την πλευρά των μελών της ΠΓ ότι θα στηρίξουν την ηγεσία του, σε διαφορετική περίπτωση εάν υπάρχει αμφισβήτηση της τότε εκείνος, όπως αναφέρει, θα ζητήσει επαναβεβαίωση από τη βάση.

«Αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός, τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε τη διαδικασία; Εάν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είπε ο κ. Κασσελάκης.

Η απάντηση ήταν άμεση, καθώς στελέχη του κόμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας απάντησαν στον πρόεδρο πως η θητεία του θα κριθεί στις ευρωεκλογές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άλλα στελέχη φέρονται να του ζήτησαν να λειτουργεί πιο συλλογικά στις αποφάσεις του.

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης, φτάνοντας στην Κουμουνδούρου εξαπέλυσε επίθεση σε ιστοσελίδα, με αφορμή τον τίτλο του άρθρου της, ότι βρέθηκε κοντά στους αγρότες στο Σύνταγμα, χωρίς τους βουλευτές του κόμματος. Πρέπει να σταματήσει αυτή η προπαγάνδα επιτέλους, είπε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και ότι αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ