Συσκέψεις στο Μαξίμου και νέο διάγγελμα Μητσοτάκη

Συσκέψεις στο Μαξίμου και νέο διάγγελμα Μητσοτάκη

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα μέτρα

Διάχυτος είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση καθώς ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει νέα αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα που έχουν ως επίκεντρο τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων – 865 – η οποία έσπασε το άτυπο φράγμα των 500 περιστατικών κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση όλο το προηγούμενο διάστημα, συνιστά εκ των πραγμάτων ορόσημο για τις επόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν φαίνεται πως θα αργήσουν ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, η υλοποίηση των οποίων θα πρέπει να είναι άμεση.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την οριστικοποίηση του νέου κύματος των παρεμβάσεων δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ένα ακόμα τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες.

Ο κορωνοϊός και τα νέα μέτρα

Ενεργά, άλλωστε, στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου παραμένουν νέα μέτρα, όπως:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και
  • επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Παρότι, το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική αποκλείεται μέχρι στιγμή τουλάχιστον από το κυβερνητικό επιτελείο, η εφαρμογή τοπικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή μορφών τοπικού lockdown σε όσους νομούς της χώρας χρειαστεί, ηχεί ως βεβαιότητα για τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ