Τα self tests οδηγός για το άνοιγμα στα φροντιστήρια για τη Γ' Λυκείου

Τα self tests οδηγός για το άνοιγμα στα φροντιστήρια για τη Γ' Λυκείου

Ενδέχεται να επιτραπεί η επαναλειτουργία τους μετά το Πάσχα

Την απόφαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων μετά και την εφαρμογή των self tests περιμένουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου, καθώς το θέμα αυτό θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση και σε αυτή τη περίπτωση, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα.

Υπέρ της δια ζώσης λειτουργίας των φροντιστηρίων για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου έχουν ταχθεί τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, με δεδομένο ότι πλησιάζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το άνοιγμα των φροντιστηρίων μπορεί τελικά να επιτραπεί μετά το Πάσχα, καθώς ήδη έχουν ανοίξει τα Λύκεια και η διαδικασία των self test θεωρείται αποδοτική.

Οι επιφυλάξεις, που υπάρχουν εστιάζονται κυρίως στο γεγονός ότι οι μαθητές των φροντιστηρίων προέρχονται  από πολλά διαφορετικά σχολεία κάτι το οποίο έχει επισημάνει και η υπουργός Παιδείας. Αναφερόμενη στο θέμα αυτό η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «δεν έχουμε εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών. Κι αυτό είναι κάτι που έχει τεθεί προς συζήτηση, θα τεθεί και τις επόμενες μέρες εκ νέου. Για την ώρα δεν έχουμε πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών.

Στα φροντιστήρια έχουμε ανάμιξη διαφορετικών ομάδων μαθητών. Μπορεί κάλλιστα με το εργαλείο του self test ή με άλλα μέτρα προστασίας και πρόληψης να πάμε προς τα εκεί. Αυτή τη στιγμή η επιτροπή εξετάζει σε συστηματική βάση αυτό το μέτρο και θα μας ενημερώσει εφόσον θεωρεί ότι μπορεί να μας δώσει την εισήγηση για να προχωρήσουμε».

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι μαθητές περιμένουν την απόφαση με αγωνία καθώς ήδη είναι εξαιρετικά αγχωμένοι όσο πλησιάζει η περίοδος για τις πανελλαδικές και φυσικά πρόκειται για θέμα σοβαρό, αφού η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ δύσκολη για τα παιδιά τα οποία δίνουν τη μάχη για το μέλλον τους εν μέσω πανδημίας. Εκτός όμως από το άνοιγμα των φροντιστηρίων υπάρχει ακόμη μια σειρά εκκρεμοτήτων όπως η δια ζώσης λειτουργία και των Γυμνασίων και δημοτικών, η διεξαγωγή η όχι των προαγωγικών σε εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια, η παράταση της σχολικής χρονιάς κ.α.

Για τα θέματα αυτά πάντως είναι σίγουρο ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα , καθώς πρέπει πρώτα να  ανοίξουν τα σχολεία και να ενημερώσουν το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την πορεία της και κατά πόσο έχει καλυφθεί. Η πιθανότερη πάντως ημερομηνία για το άνοιγμα των μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των Γυμνασίων φαίνεται να είναι η 10η  Μαΐου. «Ο στόχος είναι να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αλλά θα συζητηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες με την επιτροπή των ειδικών», επανέλαβε χτες η υπουργός Παιδείας.

Κρούσματα στα Λύκεια

Από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα στις 9:30 το πρωί στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας καταγράφηκαν 57 Λύκεια με κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να έχει αποφασιστεί για τα 55 Λύκεια η μερική αναστολή (σε επίπεδο ενός ή περισσότερων τμημάτων), και για δύο Λύκεια η πλήρης αναστολή δια ζώσης λειτουργίας. Οσον αφορά στα ειδικά σχολεία σε πλήρη αναστολή βρίσκονται 22 και 7 σε μερική αναστολή λειτουργίας

Κινητοποιήσεις μαθητών

Το Συντονιστικό πάντως των μαθητών ετοιμάζεται για νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα 19/04, στις 13.00, στο υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές ζητούν να παρθούν επιπλέον μέτρα προστασίας στα σχολεία, να μην δοθούν προαγωγικές εξετάσεις με την Τράπεζα θεμάτων, να μην εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να ανακοινωθεί άμεσα η ακριβής ημερομηνία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ