"Τέλος" η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία

"Τέλος" η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία

Το ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη

«Βόμβα» από τους φαρμακοποιούς για τη δωρεάν διάθεση των self test κορωνοϊού. Από τις 19 Ιουνίου οι πολίτες δεν θα μπορούν να τα παίρνουν από τα φαρμακεία. Και αυτό ήταν εν γνώσει της Πολιτείας, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από που θα προμηθεύονται οι πολίτες τα δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης αφού δεν θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία. 

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέφερε: 

«To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα  και  3 κατά,  την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο  12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων .

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Πηγή: newsit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ