Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η ζήτηση των self test - "Έπεσε" προσωρινά η πλατφόρμα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η ζήτηση των self test - "Έπεσε" προσωρινά η πλατφόρμα

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι φαρμακοποιοί κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της δωρεάν διάθεσης των self test. "Κράσατε" προς στιγμήν η πλατφόρμα.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της δωρεάν διάθεσης των self test. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσης Ευγενίδης, η πλατφόρμα των φαρμακοποιών "σήμερα έτυχε να μη δουλεύει κάποια στιγμή λόγω της μεγάλης ζήτησης".

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι και εκείνο που φοβίζει τους φαρμακοποιούς, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, "η πλατφόρμα φαίνεται ότι δεν αντέχει τον μεγάλο όγκο καταγραφής των ΑΜΚΑ", πρόβλημα το οποίο ενδεχομένως να διογκωθεί, καθώς "τις επόμενες ώρες και ημέρες και ειδικά μέχρι το Σάββατο που θα τελειώσει η διάθεση των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση".

Ένα επιπλέον ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί αυτά, αφορά τις συσκευασίες των self test, για τις οποίες όπως λέει ο κ. Ευγενίδης "πρέπει συνεχώς να τα αποσκευάζουμε, καθώς μας έχουν διατεθεί σε πεντάδες και πρέπει να τα διανείμουμε κατά μονάς σε κάθε πολίτη".

Στο σύστημα των φαρμακοποιών ωστόσο, τα self test είναι περασμένα σε πεντάδες, γιατί τόσα διατίθονταν στο παρελθόν στους μαθητές. Έτσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΘ, "ο κάθε πολίτης που παραλάμβανε ένα τεστ, φαινόταν αρχικά ότι παραλαμβάνει πέντε".

Επιπλέον, "δεν υπάρχουν οδηγίες εκτέλεσης των self test προς τους πολίτες, με αποτέλεσμα να πρέπει να τις δίνουμε σε ορισμένους από αυτούς. Ευτυχώς ωστόσο, οι περισσότεροι γνωρίζουν ήδη. Αυτό όμως θα έπρεπε να προβλεφθεί».

 

Φωτογραφία από Eurokinissi

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ