Τι ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Τι ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Τι ισχύει για τους ένστολους και το Δημόσιο

Το περίγραμμα των αποφάσεων που πήρε η κυβέρνηση για να διευκολύνει τις οικογένειες με παιδιά έως 15 ετών σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο ένας γονέας θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά και ο άλλος μπορεί να εργάζεται σε ένα πιο ευέλικτο ωράριο ή θα κάνει χρήση της ειδικής αδείας», ανέφερε αρχικώς.

«Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά αλλά κάθε τρεις ημέρες θα χρεώνονται με μία ημέρα άδεια από την κανονική τους».

Στον ιδιωτικό τομέα ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άδεια, όπου σε αυτήν την περίπτωση, κάθε τέσσερις ημέρες, χρεώνεται δύο ο εργοδότης, μια το κράτος και μια ο εργαζόμενος».

Ερωτηθείς για την περίπτωση που ένας γονιός εργάζεται στον δημόσιο, κι ένας στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε: «Η συνεννόηση του εργαζόμενου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα προκρίνεται. Εξάλλου στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων».
 

Τι ισχύει για τους ένστολους και το Δημόσιο

Όσον αφορά τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, «εκεί θα πρέπει να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις που θα αποφασισθούν μέσα στην ημέρα. Ειδικά στην περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι ένστολοι».

Όσο για τους ανθρώπους του δημόσιου τομέα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχουν χρόνιες παθήσεις, θα πρέπει να περάσουν back office σύμφωνα με τις αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων να μην έχουν άμεση επαφή με το κοινό, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόσθετο κίνδυνο.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ