"Τρομακτική η κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα"

Newsroom
Newsroom

Δήλωση του Ανδρέα Στοϊμενίδη.

Στις συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα, με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα, αναφέρθηκε ο γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στη ΓΣΕΕ και πρόεδρος της επιτροπής της Κομισιόν Vision Zero για τα εργατικά ατυχήματα, Ανδρέας Στοϊμενίδης

Αναλυτικά είπε:

Από την αρχή της χρονιάς, στη βάση τεχνικά επιστημονικών μεθόδων είχαμε εκτιμήσει και  προειδοποιήσει για τη ραγδαία επιδείνωση των θεμάτων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στην   πατρίδα μας.

Η ανεξάρτητη συνεχής έρευνα της Ομοσπονδίας μας σύμφωνα με την οποία 51 εργαζόμενοι έχουν     χάσει φέτος τη ζωή τους (ενώ όλο το 2020 ήταν 38), δυστυχώς επιβεβαιώνει όπως ήταν απολύτως  αναμενόμενο τις εκτιμήσεις μας. 
Η ΓΣΕΕ εδώ και ενάμιση χρόνο έχει καταθέσει στην Κυβέρνηση πλήρες πακέτο προτάσεων για τον περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων. Η αδιαφορία των θεσμικά υπεύθυνων και η ασύμμετρη εντατικοποίηση της εργασίας, εξακολουθούν να παραμένουν επικίνδυνοι παράγοντες οι οποίοι αν δεν εξαλείφθουν άμεσα, θα μας οδηγήσουν σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Εντός του Οκτωβρίου αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν μεγάλη σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την αφύπνιση των τεχνικά υπεύθυνων για τα θέματα Υγείας και  Ασφάλειας της Εργασίας.

Κάθε νεκρός εργαζόμενος είναι ένα βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ