Τσίπρας σε εφήβους βουλευτές: Να επενδύσουμε στην Παιδεία, όχι να αποκλείουμε τους νέους από τα ΑΕΙ

Τσίπρας σε εφήβους βουλευτές: Να επενδύσουμε στην Παιδεία, όχι να αποκλείουμε τους νέους από τα ΑΕΙ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εφήβων βουλευτών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Εφήβων είχε σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Την ανάγκη να επενδύσουμε ως κοινωνία στην Παιδεία και όχι να αποκλείουμε νέους από την γνώση επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης (1/9) στο γραφείο του στη Βουλή, με εφήβους, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Εφήβων, με αφορμή τις προτάσεις που κατέθεσαν.

«Η Παιδεία είναι είναι ένας κρίσιμος και ευαίσθητος χώρος που αξίζει τον κόπο να επενδύσουμε ως κοινωνία, νομίζω ότι είναι είναι το μέλλον μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ στενάχωρο να υπάρχουν δυνατότητες, νέα παιδιά να επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση και να μην τους δίνετε αυτή η δυνατότητα. Όπως ανέφερε φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά όχι μόνο γιατί οι μαθητές έκαναν μαθήματα με τηλεκπαίδευση αλλά και γιατί είχαμε την πολύ αρνητική εξέλιξη με χιλιάδες μαθητές να μην περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

, , , . 1 2021 (EUROKINISSI / )

Τόνισε δε, πως πολλοί από τους μαθητές αυτούς «υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι επιτυχόντες, πολλοί από αυτούς μάλιστα και με πολύ καλούς βαθμούς», αλλά με την μεγάλη αστοχία με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έχουν μείνει ολόκληρες σχολές χωρίς φοιτητές.  Από την πλευρά τους οι έφηβοι βουλευτές τον ευχαρίστησαν για τη συνάντηση και συμφώνησαν ότι η Παιδεία είναι είναι ένας πολύ κρίσιμος και  σημαντικός τομέας «πόσο μάλλον με όλα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα. Θέλουμε να δούμε πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές στην Παιδεία που δεν θα αδικούν αλλά θα αναβαθμίζουν τους νέους» επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

, , , . 1 2021 (EUROKINISSI / )

 

φωτογραφίες:eurokinissi

Πηγή: News 24/7

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ