"Ξέφραγο αμπέλι" ο "Αγ. Ανδρέας" γι αυτό αυξήθηκαν τα κρούσματα

"Ξέφραγο αμπέλι" ο "Αγ. Ανδρέας" γι αυτό αυξήθηκαν τα κρούσματα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μετέβη στην Πάτρα

Στην Πάτρα βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μετά την έξαρση κρουσμάτων στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης. Ο κ. Γιαννάκος βρέθηκε στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" και είχε συναντήσεις με εργαζομένους , αλλά και τους προέδρους των εργαζομένων του "Αγ. Ανδρέα" Κώστα Πετρόπουλο και του νοσοκομείου Ρίου Γρηγόρη Ευαγγελάτο. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε πως τα κρούσματα στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" ξεκίνησαν από τους συνοδούς, καθώς χαρακτήρισε το νοσηλευτήριο "ξέφραγο αμπέλι" και δεν γίνεται έλεγχος τεστ στους εισερχόμενους.

Ενώ για τον μη εμβολιασμό των υγειονομικών ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν εμβόλια και ζήτησε να ανοίξουν οι λίστες από το υπουργείο και θα εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι , καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν πρόλαβαν.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε:

Στη Πάτρα έχουμε νέα κρούσματα ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ σε υγειονομικούς. Στο Νοσοκομείο του ΡΙΟΥ και στην κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Στο νοσοκομείο του ΡΙΟΥ έχουμε συναδέλφους νοσηλευτές και τραυματιοφορείς που είναι θετικοί στο ΚΟΡΩΝΟΪΟ. Πολλοί από τους νοσσούντες συναδέλφους έχουν εμβολιασθεί τη πρώτη δόση χωρίς φυσικά να προλάβουν να αναπτύξουν αντισώματα.. Έχουμε επίσης 11 θετικά κρούσματα υγειονομικών στη Κεντρική διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Δεν είναι εμβολιασμένοι οι υπάλληλοι της υγειονομικής περιφέρειας γιατί δεν τους δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού. Ακόμη δεν έγινε εργαστηριακή ανίχνευση των κρουσμάτων εάν πρόκειται για μεταλαγμένο ιό. Στο Νοσοκομείο του ΡΙΟΥ δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 875 υπάλληλοι στους 1936 συνολικά. Οι συνάδελφοι που ήταν επιφυλακτικοί και δεν δήλωσαν αρχικά συμμετοχή θέλουν τώρα να εμβολιασθούν αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους ενέταξαν στο γενικό πληθυσμό. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού εν όψει τρίτου κύματος. Τεστ σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή, αυστηρός έλεγχος στις πύλες, επίδειξη αρνητικού τεστ από συνοδούς, τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό, επαναφορά του προληπτικού μέτρου της καραντίνας στο προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τον ιό. ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Πηγή: tempo24.news

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ