Το υγειονομικό σχέδιο στα νησιά: Τι θα γίνει με τεστ, μοριακό έλεγχο, κλίνες, αεροδιακομιδές

Το υγειονομικό σχέδιο στα νησιά: Τι θα γίνει με τεστ, μοριακό έλεγχο, κλίνες, αεροδιακομιδές

Τί προβλέπεται

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την υγειονομική κάλυψη στα νησιά, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου. Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν το σχέδιο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των νησιωτών, των εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα και των τουριστών και να αντιμετωπιστούν με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού.

Το υγειονομικό σχέδιο για τα νησιά αφορά τα εξής:

1. Τεστ

Αναφορικά με τα τεστ σήμερα γίνονται 3.000-4.000 τεστ την μέρα. Η μέγιστη δυνατότητα που μπορούμε να έχουμε τις επόμενες βοδμάδες είναι ως και 8.000 τεστ την μέρα

2. Κλίνες Covid

Σήμερα υπάρχει μια διαθεσιμότητα γύρω στις 469 κλίνες. Το σχέδιο είναι αυτή η δυναμικότητα να φτάσει ως και πάνω από 650 ενώ έχουν γίνει 650 προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές.

3. Μοριακός έλεγχος

Σήμερα στα νησιά έχουμε 13 μηχανήματα. Το σχέδιο για πάνω από 20 μηχανήματα σε 20 συγκεκριμένα σημεία.

4. Αεροδιακομιδές

Αυτές θα αφορούν σοβαρά περιστατικά τα οποία θα μεταφέρονται μετά 1-2 μέρες στην ενδοχώρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι Υφυπουργοί Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, η Διευθύντρια Αεροδιακομιδών Άννα Μαριόλα και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ