Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο: Είχε ζητηθεί εκκένωση της περιοχής

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο: Είχε ζητηθεί εκκένωση της περιοχής

Η φωτιά επεκτάθηκε και κατέστρεψε αποθήκες με φιάλες προπανίου -Τρόμος στους κατοίκους από τις εκρήξεις - Μήνυμα στους πολίτες από το 112

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε βυτιοφόρο στην Ελευσίνα και συγκεκριμένα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, κοντά στα διυλιστήρια.

To βυτιοφόρο μετέφερε  προπάνιο και για αρκετή ώρα ακούγονταν εκρήξεις.  Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.  Πολύ γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε και κατέστρεψε αποθήκες με φιάλες προπανίου. 

 

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό.

Μήνυμα από το 112: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα»

Μάλιστα στάλθηκε στους πολίτες μήνυμα από το 112.  Το μήνυμα λέει στους πολίτες: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης».

112


Κάτοικος περιοχής: Ζούμε τρομακτικές στιγμές

Την δική του μαρτυρία δίνει κάτοικος της περιοχής. Όπως αναφέρει στην περιγραφή του στο protothema.gr. «υπάρχει μεγάλη φωτιά δίπλα από εταιρία στην θέση Φακά από την πάνω πλευρά των διυλιστηρίων. Ζούμε τρομακτικές στιγμές διότι από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ταρακουνήθηκαν τα σπίτια μας σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων».

Ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, λέει στο protothema.gr «τα έχουμε χαμένα ακούμε συνεχώς τι σειρήνες. Η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε μάλλον δίπλα από εταιρία με χημικά, η αστυνομία δεν μας άφησε να πλησιάσουμε. Εκεί υπάρχουν δεξαμενές με προπάνια και τα σχετικά. Πρέπει να πήραν φωτιά και τα φωτοβολταϊκά αλλά αυτές οι εκρήξεις ήταν μικρές. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από την εταιρία επεκτάθηκε προς τα εκεί. Άκουσα να μιλάνε σίγουρα για τραυματίες ίσως και θύματα».

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που νομίζαμε ότι γίνεται σεισμός»

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία κατοίκου στο protothema.gr σχετικά με τη μεγάλη έκρηξη σε βυτιοφόρο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

«Η έκρηξη ήταν τεράστια. Γίνονται ακόμη εκρήξεις. Το ακούσαμε και νομίζαμε ότι γίνεται σεισμός. Ταρακουνηθήκαμε», μας είπε ο Ηλίας Μαρυομάτης, κάτοικος της περιοχής.

«Ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει τα πάντα. Τα νεόκτιστα πίσω από τα διυλιστήρια έχουν εκκενωθεί. Αισθάνθηκα το κούνημα. Νόμιζα ότι έγινε κάτι σοβαρό. Βγήκα έξω και είδα τη μεγάλη φωτιά. Μακάρι να σβήσει άμεσα», συνέχισε ο ίδιος κάτοικος.
 
Δήμαρχος Ασπροπύργου: Τρέχουμε είμαστε σε κατάσταση alert

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, δήλωσε στο protothema.gr: «Τι να σας πω ούτε και εμείς γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Τρέχουμε είμαστε σε κατάσταση alert αυτή την ώρα ειδοποιούμε τον κόσμο της περιοχής να προσέχει».

 Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ