Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκινά η συζήτηση και για άλλες επαγγελματικές ομάδες

Τη συζήτηση για να ενταχθούν και άλλες επαγγελματικές ομάδες στον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνοιξε με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τέτοια σκέψεις εντός της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικο εμβολιασμό εργαζομέων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπως είπε η έννοια της αναστολής είναι μια έννοια μεταβατικότητας και προσαρμογής και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για ορισμένα επαγγέλματα για υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα που αν δεν πληροί ο εργαζόμενος θα οδηγεί σε απολύσεις σε εργαζομένους δεν τα τηρούν. Είναι ένα ζήτημα που θα εξετάσουν κυβέρνηση και ειδικοί. Ο κ Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Μιλώντας για την προανακριτική ο κ. Βορίδης είπε: «Το γεγονός ότι η επιτροπή παραπέμπει τον κ Παππά για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντα και όχι αυτή της δωροληψίας καθώς δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, δείχνει ότι η επιτροπή έκανε τη δουλειά της με την απάθεια και τη λελογισμένη επιείκεια που οφείλει να δείχνει ένας δικαστής .»

Σημείωσε ότι ένας  κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μένει έκθετος πολιτικά και τόνισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του. 

Πηγή: Dikaiologitika

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ